Κερδισμένοι οι «Δικέφαλοι»

Σημαντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ επεφύλασσε η 19η αγωνιστική.

Κερδισμένοι οι «Δικέφαλοι»

Σημαντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ επεφύλασσε η 19η αγωνιστική, με κύριους δράστες τους δύο «Δικεφάλους» της κατηγορίας. Αρχικά η ΑΕΚ κατάφερε να σωθεί από κάζο στη Νεάπολη στο φινάλε και αργότερα ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν στη Λεωφόρο, με συνέπεια η κατάταξη να είναι πλέον πολύ διαφορετική.

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής έμελλε να έχει έναν πρωταγωνιστή. Όσοι περίμεναν ότι μετά την ήττα στην Τούμπα για το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός θα έβγαζε αντίδραση διαψεύστηκαν ολοκληρωτικά, καθώς ο ΠΑΟΚ έστησε… πάρτι στη Λεωφόρο σκοράροντας τρεις φορές και χάνοντες ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον άλλα τόσα γκολ, σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση. Ως αποτέλεσμα, οι «ασπρόμαυροι» αφενός πλησίασαν στο -6 την κορυφή (και πλέον δεν έχουν την πολυτέλεια να μη μιλούν για διεκδίκηση του πρωταθλήματος), αφετέρου προσπέρασαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος λίγο αργότερα την… πατούσε στο Περιστέρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μαζί με τον ΠΑΟ οι μεγάλοι χαμένοι της αγωνιστικής, αφού είδαν τον ψυχωμένο Ατρόμητο να βάζει «στοπ» στο νικηφόρο σερί τους και τον ΠΑΟΚ να τους αφήνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έστω και με τη μίνιμουμ διαφορά του ενός πόντου. Όσο για την ομάδα του Περιστερίου, διατηρεί το δικαίωμα να ονειρεύεται την εξάδα, ένας στόχος που φαντάζει απόλυτα εφικτός αν συνεκτιμηθεί η… ελεύθερη πτώση του Βόλου, ο οποιος μετράει μόλις μία νίκη από τις 10 Νοεμβρίου κι έπειτα.

Στο ματς με το οποίο ξεκίνησε η χθεσινή δράση, η ΑΕΚ βρήκε… πορτοφόλι στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό. Επί 80 λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» ζούσαν έναν εφιάλτη απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας, ο οποίος ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και δικαίως προηγείτο 1-0 μέχρι εκείνο το σημείο. Η αγνώριστη «Ένωση», ωστόσο, εκμεταλλεύθηκε την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και τους τιμώρησε με δύο γκολ, αποφεύγοντας το κάζο (παρά τη συνολικά κακή της εμφάνιση) και παράλληλα μειώνοντας στο ελάχιστο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ.

Ύστερα από αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι το πρωτάθλημα ουσιαστικά ξαναρχίζει, δεδομένου ότι το προβάδισμα του Παναθηναϊκού από τη δεύτερη θέση έχει εξανεμιστεί. Παράλληλα, στο κόλπο παραμένουν αναμφίβολα τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός, κυρίως βάσει της εικόνας που έχουν παρουσιάσει στις τελευταίες αγωνιστικές, έστω και αν οι Πειραιώτες… μουντζούρωσαν έως έναν βαθμό τη δική τους με τη χθεσινοβραδινή γκέλα στο Περιστέρι.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής συγκαταλέγεται η ευρεία νίκη του Άρη επί του Βόλου με απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μανού Γκαρθία. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης επανήλθαν στις επιτυχίες μετά τις δύο σερί ήττες από τον Ολυμπιακό (για πρωτάθλημα και Κύπελλο), ενώ, στον αντίποδα, η αδυναμία των «κυανέρυθρων» του Βόλου όχι να πάρουν αποτέλεσμα αλλά έστω να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους μεγάλους της Σούπερ Λιγκ είναι πλέον παροιμιώδης.

Το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Λαμία έχασε μεν λίγη από τη βαρύτητα που θα είχε αν ο Ιωνικός είχε κρατήσει το αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο παραμένει ένα σημαντικό παιχνίδι. Το «Χ» αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους δύο μονομάχους, αφού από τη μία απέφυγαν την ήττα και ξεμάκρυναν λίγο από την ομάδα της Νεάπολης, από την άλλη όμως έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο μέσω ενός τριπόντου.

Για φινάλε αφήσαμε την αναμέτρηση με την οποία ξεκίνησε η δράση της αγωνιστικής την Παρασκευή, στο γήπεδο του Αγρινίου. Εκεί ο Παναιτωλικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στην ισοπαλία 1-1, ένα αποτέλεσμα που προκαλεί ικανοποίηση στους φιλοξενούμενους και παράλληλα διατηρεί τον προβληματισμό στις τάξεις των γηπεδούχων.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι ομάδα που αρνείται να χάσει, δεδομένου ότι πήρε την ισοπαλία παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 82ο λεπτό. Στον αντίποδα, οι «κυανοκίτρινοι» δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι ψυχολογικά μετά τα συνεχόμενα στραπάτσα των τελευταίων αγωνιστικών και ψάχνουν απεγνωσμένα μια νίκη-βάλσαμο…