ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Κυρίαρχος στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την κακή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο β’ μέρος και επικράτησε με 2-0 στο γήπεδο της Τούμπας αποκτώντας προβάδισμα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Κυρίαρχος στην Τούμπα!

Σαφές προβάδισμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση στο β’ μέρος.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς και στα πρώτα δέκα λεπτά πίεσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά πέρα από κάποια κόρνερ που κέρδισαν δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Λοντίγκιν.

Οι «πράσινοι» στη συνέχεια με τον Μπερνάρ δεκάρι να ανεβάζει την απόδοσή του και τους Παλάσιος- Βαγιαννίδη να είναι δραστήριοι από δεξιά ισορρόπησαν το παιχνίδι και μάλιστα στο 21’ είχαν δοκάρι με τον Τσέριν.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κουρμπέλης βρέθηκε στο έδαφος μετά από σπρώξιμο του Κουλιεράκη, που έχει απλωμένο το χέρι του πάνω στην πλάτη του αντιπάλου του κι ενώ βρισκόταν στον αέρα μπροστά στη γραμμή του τέρματος του ΠΑΟΚ έτοιμος να πάρει κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής έδειξε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Οι Θεσσαλονικείς όμως στο 52’ πήραν το… δώρο του Βαγιαννίδη, ο οποίος έκανε λάθος πάσα πίσω προς τον Λοντίγκιν, ο Μπράντον Τόμας έκλεψε και ανενόχλητος πλάσαρε για να κάνει το 1-0.

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Ολιβέιρα, Τάισον και Σβαμπ στο 69’ και ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή του στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που είδε τον Βέρμπιτς σε ρόλο σέντερ φορ μετά την αλλαγή του Ιωαννίδη.

Η ποιοτική… γύμνια στο ρόστερ προκάλεσε καθίζηση στο «τριφύλλι», που είδε τον Τάισον στο 72’ μετά από μια ωραία πάσα του Ολιβέιρα να κάνει το 2-0 στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα!

Οι γηπεδούχοι έγιναν απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση, αφού ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε τους Παλάσιος, Χουάνκαρ και άφησε το παιχνίδι και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ με το ματς να τελειώνει 2-0 και τον ΠΑΟΚ να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία)

Σκόρερς: Τόμας (52’), Τάισον (72’)

Κίτρινες: Ντάγκλας Αουγκούστο (13’), Νάρεϊ (66’) - Σένκεφελντ (22’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέκου): Κοτάρσκι- Σάστρε, Ράφα Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης - Ντάγκλας Αουγκούστο (68’ Σβαμπ), Ντάντας- Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (69’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ) - Μπράντον Τόμας (69’ Ολιβέιρα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν- Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Πούγγουρας- Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν- Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρντ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (70’ Πούχατς)