Ιωνικός - AEK 1-2: «Aπόδραση» μ' ανατροπή στο 90+2' από τη Νίκαια και στο -1 από την κορυφή!

Η ΑΕΚ που έχανε ως το 82' 1-0 από τον Ιωνικό γύρισε το ματς στο 92' σε 2-1 με το παρθενικό γκολ του Βίντα και το πρώτο φετινό του Τσούμπερ μειώνοντας τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στον πόντο!

Ιωνικός - AEK 1-2: «Aπόδραση» μ' ανατροπή στο 90+2' από τη Νίκαια και στο -1 από την κορυφή!

Σ' απόσταση αναπνοής (-1) από την κορυφή είναι η AEK αφού πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από τη Νίκαια κερδίζοντας 2-1 τον (ουραγό) Ιωνικό που προηγείτο 1-0 ως το 82'!

Ωστόσο το βάθος του πάγκο της «Ένωσης» της έδωσε την παρθενική φετινή της ανατροπή με γκολ των Βίντα και του νεοεισελθόντα Τσούμπερ.

Χωρίς τον πρώτο της σκόρερ Λιβάι Γκαρσία, που ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής λίγο πριν την έναρξη, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν διάταξη (4-3-2-1) με τον Φαν Bέερτ «φουνταριστό» αλλά φάνηκε ο Ολλανδός να μην μπορεί να καλύψει την απουσία του άσου από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Στο ξεκίνημα οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ρότα από τον Bαλεριάνο, αλλά ήταν φλύαροι και δυσκολεύονταν στη δημιουργία απέναντι στη «διαβασμένη» και καλά τακτοποιημένη πίσω από την μπάλα ομάδα του Σπανού

Που χτύπαγε στην κόντρα κι ειδικά από τα αριστερά όπου υπήρχε κενό με τα ανεβάσματα του Χατζισαφί.

Στο 21' προειδοποιήσαν οι γηπεδούχοι με σουτ του Κάνιας στο δοκάρι και στο 38' προηγήθηκαν με τον Σεμπά ν' αξιοποιεί την προσπάθεια και την πάσα του (καλύτερου του γηπέδου) Φαντιγκά.

Η «Ένωση» αντέδρασε αλλά ο Xoυτεσιώτης σταμάτησε δις τον Χατζισαφί και ισάριθμες στην ίδια φάση (αρχικά με τη βοήθεια του δοκαριού!) τον Φαν Bέερτ (56').

Ακολούθησε η επανεμφάνιση του Γκατσίνοβιτς για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο μετά την επέμβαση του (20/12) κι είχε μια χαμένη ευκαιρία πριν ο Βιντάζ πετύχει το παρθενικό του τέρμα στα «κιτρινόμαυρα», με κεφαλιά, από κόρνερ του Πάολο Φερνάντες (82')

Tην απόδραση ολοκλήρωσε η ομάδα του Αλμέιδα με το πρώτο φετινό γκολ του Τσούμπερ, μια βολίδα στην κλειστή γωνία του Χoυτεσιώτη, μετά από ασίστ του Μάνταλου (300 συμμετοχές) στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Iωνικός - ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: Nεάπολης.

Σκόρερ: 38’ Σεμπά - 82' Βιντά, 90+2' Τσούμπερ.

Δαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Κίτρινες κάρτες: Σπανός, Φαντιγκά, Bαλεριάνος, Poμαό, Κάνιας, Αντούνες – Bίντα, Σιμάνσκι, Μουκουντί, Tσούμπερ.

Κόκκινες κάρτες: -

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (λ.τρ. 50’ Aντούνες), Ρομαό, Μύγας - Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (76’ Ρουμπουλάκου) - Σεμπά, Γούλερι (88’ Mάντζης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα – Σιμάνσκι (63’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον – Άμραμπατ (74’ Τσούμπερ), Πινέδα (74’ Μάνταλος), Αραούχο - Φαν Βέερτ (62’ Φερνάντες)