Ολυμπιακός: Κέρδη Φορτούνης και Κασάμι, αλλά η… μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά

Θετικό το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού από το φιλικό με τη Χάντερσφιλντ με την ομάδα του Πειραιά να κερδίζει παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Κασάμι.

Ολυμπιακός: Κέρδη Φορτούνης και Κασάμι, αλλά η… μπάλα πρέπει  να μείνει χαμηλά

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους. Οι Πειραιώτες νίκησαν τη Χάντερσφιλντ με 2-0 και το σημαντικότερο ήταν πως έβγαλαν μία πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο.

Μετά από καιρό έκαναν μία νίκη που έπεισε πως η ομάδα του Πειραιά έχει μπει σε μία πιο σωστή λογική ή βασικά σε μία ποδοσφαιρική λογική. Οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ελλάδας προσπάθησαν να βγάλουν στο γήπεδο όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις στην Εστεπόνα. Πίεσαν ψηλά και κυκλοφόρησαν τη μπάλα έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους και συνεχής κίνηση.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του, να γίνει πιο κυριαρχικός στο γήπεδο και βασικά πιο ελκυστικός. Φυσικά και ακόμα έχει αδυναμίες, αλλά του λείπουν και παίκτες όπως το δεξί του μπακ. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση έβγαλε στο αγωνιστικό μία εικόνα που έπεισε τον κόσμο του πως στην Ισπανία γίνεται δουλειά.

Το τι θα συμβεί στα επίσημα παιχνίδια είναι μία άλλη ιστορία, αλλά οι Πειραιώτες φαίνεται πως κερδίζουν και παίκτες. Ο Φορτούνης με τον Κασάμι ήταν οι πρώτοι που περιμέναμε να δούμε σε αυτό το ματς. Ο πρώτος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν έπαιξε ως «δεκάρι», αλλά στα άκρα σε ένα σχήμα 4-3-3. Δείχνει να έχει καταλάβει πως για να παίξει θα πρέπει να κάνει κι άλλα πράγματα στο γήπεδο και με τη Χάντερσφιλντ τα έκανε. Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, είχε κίνηση χωρίς τη μπάλα και σε γενικές γραμμές έβγαλε τρεξίματα. Εάν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Τον Κασάμι όπως γράψαμε και στο «ΦΩΣ» τον προορίζει για «εξάρι» ο Μίτσελ και με τη Χάντερσφιλντ εκεί τον έβαλε. Η εικόνα του ήταν αρκετά καλή αν αναλογιστούμε πως έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού από την ημέρα που επέστρεψε. Ήταν πράγματι καλό το δείγμα, αλλά θα πρέπει να κρατάμε χαμηλά τη μπάλα, διότι ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά και άπαντες περιμένουν τα επίσημα ματς.