Super League: Ο Παναθηναϊκός για το «5 στα 5», η ΑΕΚ για επιστροφή στις νίκες

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο να κάνει το «5 στα 5», η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες ενώ ο Ατρόμητος να διατηρηθεί στην πεντάδα στις τρεις αναμετρήσεις του Σαββάτου (17/9) για την Super League. Το πρόγραμμα και η βαθμολογία. 

Super League: Ο Παναθηναϊκός για το «5 στα 5»,  η ΑΕΚ για επιστροφή στις νίκες

Η δράση στην Super League συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και το πρόγραμμα του Σαββάτου (17/9) ενέχει τρεις αναμετρήσεις.

Στις 20:00 (Novasports 2 HD), ο Ατρόμητος μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού υποδέχεται την Λαμία η οποία δεν έχει καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή Super League.

Ο Ατρόμητος με την Λαμία θα συναντηθούν για 8η φορά με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου σε επίπεδο Super League. Στις επτά αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα υπάρχουν τέσσερις νίκες για τον Ατρόμητο και τρία ματς τελείωσαν ισόπαλα.

Τα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες έχουν τελειώσει χωρίς τέρματα, με το ένα να είναι στο Περιστέρι και τα άλλα δύο στην Φθιώτιδα. Το 0-0 στις 24 Απριλίου 2021 ήταν το μοναδικό σε Ατρόμητος – Λαμία και έγινε για τα Playouts του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα (Cosmote Sport 2 HD), η ΑΕΚ που θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δοκιμάζεται στην έδρα του Παναιτωλικού ο οποίος παραμένει αήττητος στα τρία τελευταία ματς.

Δέκα αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί στο Αγρίνιο, με τους γηπεδούχους να έχουν τρεις νίκες και την ομάδα της Αθήνας επτά.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 και από τότε ακολούθησαν οκτώ αναμετρήσεις σε Super League και Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ να επικρατεί στα επτά και να υπάρχει και μια ισοπαλία για το Κύπελλο.

Αυτό το σερί με τις έξι διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα διεκόπη στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Τέλος στις 21:30 (Cosmote Sport 1 HD), ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θέλει να διατηρηθεί μόνος πρώτος στην βαθμολογία κάνοντας το «5 στα 5» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε σεφτέ στην Super League κόντρα στον Λεβαδειακό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αναμετρηθεί 27 φορές μέχρι τώρα σε επίπεδο Super League με γηπεδούχους τους Πράσινους και η ομάδα της Ηπείρου έφυγε 24 φορές ηττημένη, ενώ πήρε δύο ισοπαλίες και μια νίκη.

Στα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στα τρία εντός χωρίς να δεχθεί τέρμα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα τρία που ήταν γηπεδούχος χωρίς να παραβιαστεί η εστία του. Υπάρχει ακόμη ένα μεταξύ τους σε αυτή τη σειρά που έγινε στα Γιάννινα για τα Playoffs και τελείωσε με 0-0.

Η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέρμα και από τους δύο ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο 2-1 του ΟΑΚΑ με τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα να σκοράρουν για τον Παναθηναϊκό και τον Κρίζμαν για την ομάδα της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία: