Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2: Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ουσία

Νικηφόρο πέρασμα του Άρη από την Τρίπολη που επικράτησε με σκορ 2-0 του Αστέρα χάρη σε γκολ των Γκρέι (20') και Εμπακατά (60').

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2: Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ουσία

Σπουδαίο διπλό για τον Άρη που πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη επικρατώντας με σκορ 2-0 του Αστέρα. Σε ένα καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που είχε την ουσία και πήρε τη νίκη.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον Αστέρα με τους Καρμόνα, Ατιένζα, Καστάνιο και Άλβαρες στην άμυνα, τον Στάνκο και τον Ντομίνγκεθ στα χαφ, ενώ Ριέρα, Μπερόγλιο και Γκαρντάφσκι κινήθηκαν πίσω από τον Μπαράλες. Από την άλλη ο Τόλης Τερζής παρέταξε τον Άρη με Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού στην άμυνα. Ντουκουρέ και Μανού Γκαρθία ήταν οι χαφ και πίσω από τον Γκρέι αγωνίστηκαν οι Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Ματέο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα πολύ γρήγορο ρυθμό και να δείχνουν ότι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Αρκαδίας απείλησε στο 12' με κεφαλιά του Καστάνιο, αλλά ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 20' μ τον Μαντσίνι να κάνει το γύρισμα και ο Γκρέι να "εκτελεί" με τη μία για να το 0-1. Ο Αστέρας απάντησε στο 27' με δυνατό σουτ του Άλβαρες, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε και από το 35' και μετά η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που άσκησε μεγάλη πίεση και στο 44' έχασε ευκαιρία με τον Γκρέι για το 0-2. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει απίστευτη ευκαιρία με τον Ατιένζα με δύο προσπάθειες να μη στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Και αφού ο Αστέρας δεν ισοφάρισε ο Άρης στο 60' έκανε το 2-0 με τον Ματέο να πιάνει το σουτ, η μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και ο Εμπακατά στη συνέχεια να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας είχε ευκαιρία με τον Μπενίτο για να σκοράρει, ενώ στο 77' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ματέο Γκαρσία για σκληρό μαρκάρισμα. Ο Αστέρας έψαξε το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε ούτε καν να μειώσει κι έτσι ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Άρη με 2-0.

Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 0-2

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Σκόρερ: 20' Γκρέι, 60' Εμπακατά

Κίτρινες: 10' Φαμπιάνο

Κόκκινη: 77' Ματέο Γκαρσία

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένζα (63' Τζουκάνοβιτς), Καστάνιο, Άλβαρες,Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Ριέρα, Μπερτόγλιο (64' Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (46' Τιλίκα), Μπαράλες (63' Μπενίτο).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού,Ντουκουρέ (71' Ενκουλού), Μανού Γκαρθία (70' Λουίς Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (70' Παπέ), Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (79' Πίρσμαν).