Φορτούνης: Μεταγραφή από το… «πάνω ράφι»

Ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και ο Κάρλος Κορμπεράν προσθέτει στην «φαρέτρα» του ένα… πυρηνικό όπλο.

Φορτούνης: Μεταγραφή από το… «πάνω ράφι»

Είναι γεγονός, ο Κώστας Φορτούνης είναι και πάλι ενεργό μέλος στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Οι… ψίθυροι της επιστροφής του ξεκίνησαν αμέσως μετά την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς και περίπου έναν μήνα μετά ο 29χρονος μεσοεπιθετικός τίθεται στην διάθεση του Κάρλος Κορμπεράν.

Οι «Πειραιώτες» βρίσκονται σε μια πολύ απαιτητική καμπή, στην οποία η επάνοδος του Φορτούνη θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές. Δεν είναι κρυφό πως οι «ερυθρόλευκοι» υποφέρουν στην δημιουργία.

Το «δίδυμο» Εμβιλά και Κούντε προσφέρει έλεγχο και ηρεμία στην μεσαία γραμμή και ήταν εύλογο να πορευθεί με αυτό στα πρώτα του παιχνίδια ο Ισπανός τεχνικός.

Εντούτοις, πρόκειται για ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικά τα οποία δεν ευνοούν την προώθηση του παιχνιδιού στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, το απρόβλεπτο παιχνίδι και εν γένει την δημιουργία.

Ο Χουνάγκ μπορεί να έχει μπει «φουριόζος» και να εντυπωσιάζει όμως δεν μοιάζει πιθανό ο Κορμπεράν να πορευθεί με αυτόν στο «10». Άλλωστε, όπως τόνισε και ο πρώην προπονητής του Κορεάτη, Μαρκ Ντος Σάντος, στην συνέντευξή του στο «ΦΩΣ», η καλύτερη θέση του Ιν-Μπομ είναι στο «8».

Παράλληλα, ο Κορμπεράν δεν φαίνεται να ποντάρει στον Αγκιμπού Καμαρά για την θέση πίσω από τον φορ. Πιθανότατα θα του δώσει χρόνο πιο χαμηλά στο γήπεδο, στην θέση που είχε «δουλευτεί» από τον Μαρτίνς στην προετοιμασία.

Έτσι, η προσθήκη του Κώστα Φορτούνη στην εξίσωση έρχεται για να δώσει μια σημαντική «ανάσα» στον 39χρονο προπονητή. Αυτό, διότι ο Τρικαλινός μέσος θα μπορέσει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς ανάμεσα στους χαφ και την επίθεση.

Η ευχέρειά του στο κάθετο παιχνίδι θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» τόσο για τον Μασούρα και τον Ελ Αραμπί, και γιατί όχι και για τους Ντε Λα Φουέντε και Χουάνγκ… Β’.

Ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε και την δεινότητά του στις στημένες μπάλες. Είτε πρόκειται για απευθείας εκτελέσεις είτε για γεμίσματα προς τον χώρο… κυριαρχίας του Σισέ.

Όσο για τις αμφιβολίες που μπορεί να προκαλεί ο μακροχρόνιος τραυματισμός που είχε ταλαιπωρήσει τον Φορτούνη, αρκεί να ανατρέξουμε στην σεζόν 2020/21. Και τότε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός προερχόταν από ρήξη χιαστού, ενώ πολλές φορές ξεκινούσε στο «φτερό» σε 4-3-3 και όχι ως «δεκάρι» σε 4-2-3-1.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν μακράν ο καλύτερος δημιουργός στην Super League, «φτιάχνοντας» 3.2 ευκαιρίες και έχοντας 0.33 xAssists ανά 90’. Την ίδια ώρα, σκόραρε 9 τέρματα και μοίρασε 11 ασίστ.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Ο Φορτούνης έπαιξε 1623 λεπτά από τα συνολικά 3200’ του πρωταθλήματος. Ακριβώς τα μισά…

Φυσικά, κανείς δεν περιμένει ότι ο 29χρονος μεσοεπιθετικός θα κάνει τον… Μέσι και θα μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό. Όμως σε μια τόσο δύσκολη και στριφνή περίοδο για τον συλλόγου, το να παραμένει ένας παίκτης με τέτοια ποιότητα εκτός πλάνων δεν βοηθούσε κανέναν.

Άλλωστε, κακά τα ψέματα, ουδέποτε ο Ολυμπιακός αντικατέστησε είτε άμεσα (με μεταγραφή) είτε έμμεσα (με τους υπάρχοντες παίκτες) τα νούμερα που προσέφερε ο Φορτούνης.

Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι ούτε για τον Φορτούνη, ούτε για τον Ολυμπιακό. Οι δυσκολίες μάλιστα δεν υποχωρούν και οι πρωταθλητές έχουν ένα «βουνό» μπροστά τους.

«Οι οικογένειες όμως πάντα βρίσκουν λύσεις», όπως είχε γράψει και ο ίδιος ο Έλληνας άσος σε μήνυμά του ύστερα από τον πρώτο του σοβαρό τραυματισμό…