Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Νίκη κι όπως να είναι… (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο το πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στη Λεωφόρο με πέναλτι που κέρδισε ο Σπόραρ και εκτέλεσε εύστοχα στο 45+3' ο Αϊτόρ

 Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Νίκη κι όπως να είναι… (highlights)

Ξεκίνημα με… τρίποντο έκανε στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 1-0 τον Ιωνικό στη Λεωφόρο μετά από ένα μέτριο παιχνίδι, στο οποίο είχε μεν την κυριαρχία, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ανώτερότητά του στον δείκτη του σκορ.

Το τρίποντο πάντως είναι αρκετό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του, ενώ ο Ιωνικός είχε παθητική στάση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση μια –δύο φάσεις δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μπρινιόλι.

Ο Ιωνικός με άμυνα… μπετόν είχε καταφέρει να εκνευρίσει τον Παναθηναϊκό και να τον υποχρεώσει να κάνει βιαστικές ενέργειες, που όσο περνούσε η ώρα γίνονταν περισσότερες, ενώ έχασε μια πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Μάντζη που βγήκε απέναντι στον Μπρινιόλι.

Τη λύση, έσωσε ο Σπόραρ, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από τον Χουτεσιώτη στο 45+2’ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων μάλιστα να κάνει λάθος έξοδο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αϊτόρ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να φτάσουν απέναντι στον Χουτεσιώτη, την ώρα που και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το 1-0.

Μάλιστα από το 83’ και μετά ο Σπανός πέρασε τον Άοσμαν δεύτερο σέντερ φορ μαζί με τον Ελευθεριάδη για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και να πάρει την ισοπαλία.

Τις ευκαιρίες όμως τις έχανε ο Παναθηναϊκός με τον Τσέριν και τον Παλάσιος και οι «πράσινοι» χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 1-0.


Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερς: Αϊτόρ (45+3’)

Κίτρινες: Σάρλια (23’) – Μεντόσα (19’), Χουτεσιώτης (45+2’), Άοσμαν (45+3’), Μίλο (82’)

Κόκκινη:-

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Χουάνκαρ, Σάρλια, Μάγκνουσον (λ.τ. 32’ Πούγγουρας), Κώτσιρας- Πέρεθ, Κουρμπέλης (83΄ Αλεξανδρόπουλος), Τσέριν- Αϊτόρ (76’ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (83΄Ιωαννίδης)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης - Αντούνες, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό - Μύγας, Βαλεριάνος, Μασάς (88’ Κοκκίνης), Άοσμαν, Μεντόσα (60’ Μίλο) - Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης)