Λουτσέσκου: «Ο Κουλιεράκης μπορεί να έχει απέναντι την Σίτι και να μην καταλάβει τίποτα»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το ντεμπούτο του Κουλιεράκη και την μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Δικεφάλου επί του Παναιτωλικού.

Λουτσέσκου: «Ο Κουλιεράκης μπορεί να έχει απέναντι την Σίτι και να μην καταλάβει τίποτα»

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα με γκολ του Τόμας στο 7ο λεπτό και ο τεχνικός των "μελανόλευκων", Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για πολλά ζητήματα στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν ξέρω αρχικά γιατί δεν έχουμε έναν παίκτη σε αυτή τη θέση, ο Αουγκούστο το καλύτερο διάστημα του το είχε όταν ήταν λίγο πιο προωθημένος, έδινε περισσότερη συνοχή επιθετικότητα, αλλά πρέπει να κοιτάμε και τον αντίπαλο μας. Ο Παναιτωλικός έχει συμπαγή γραμμή στο κέντρο, οπότε σε ένα ειδικό παιχνίδι έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά την κατάσταση και το χώρο που δημιουργήσαμε και να έχουμε την υπομονή, όπως και ο Παναιτωλικός που περίμενε το λάθος μας για να σκοράρει, οπότε με τρεις χαφ αναχαιτίσαμε τις επιθέσεις. Καταφέραμε να δημιουργήσαμε πέντε ευκαιρίες, με Τόμας Μπίσεσβαρ, Ίνγκασον. Είμαι χαρούμενος που ανταπεξήλθαμε σε αυτό το παιχνίδι.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας, σημαντικό να έχουμε συνοχή, για να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση, Ο Ντάντας ήταν πιο πίσω σε σχέση με τον Αουγκούστο, ο Ντάντας ενδεχομένως με τον ελαφρύ τρόπο που αγωνίζεται να βρίσκει χώρο στις γραμμές, διαλέξαμε τον Αουγκούστο σε αυτή τη θέση για να βρούμε αυτό το τείχος προστασίας. Δεν ξέρω αν είχαμε και τον Ζίβκοβιτς πως θα είχαμε διαχειριστεί το παιχνίδι».

Για το τι λείπει από τον Κουαλιάτα και τα χαρακτηριστικά του σαν 10άρι:

«Είναι μόλις 22, είναι η πρώτη φορά εκτός της χώρας του, σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, διαφορετικές συνθήκες, ήταν ένα θέμα η προσαρμογή του. Είναι φυσιολογικό να έχει μια πτώση, ήταν πολύ άρρωστος για ένα διάστημα, επανέρχεται, ενδεχομένως να έχει τα χαρακτηριστικά να χρησιμοποιηθεί και σαν 10άρι, αλλά χρειάζεται υπομονή με αυτά τα παιδιά. Είναι διαφορετικός ο τρόπος διαχείρισής των παιδιών αυτών, παράδειγμα ο Κουλιεράκης που μπορεί να έχει απέναντι ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι και να μην καταλάβει τίποτα».

Για τον Κουλιεράκη:

«Φτιάχνουμε την καλύτερη ομάδα για το αποτέλεσμα. Ο Κουλιεράκης, σαν νέος παίκτης μπορεί να έχει και μια κακή περίοδο, μιλήσαμε όμως για προσωπικότητα, που έχει δυνατή προσωπικότητα, δεν μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα είναι σε ένα μήνα, αλλά μας έδειξε ότι σήμερα ήταν σε καλύτερη κατάσταση για να αγωνιστεί σήμερα, αλλά υπάρχει και η εμπειρία στα δύσκολα παιχνίδια. Έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του, τώρα ή μετά από τρία χρόνια, αυτό εξαρτάται από τον ίδιο».

Για τα παιδιά από τις Ακαδημίες που πήραν χρόνο σήμερα:

«Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, εύκολο ξεκίνημα. Ο Λύρατζης έχει ήδη εμπειρία σε σχέση με τους άλλους, ο Τσαούσης έδωσε πολλά σήμερα, αλλά είχε την πίεση ότι αγωνιζόταν μπροστά στους φίλους του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλιας είναι ακόμη νέος και πρέπει να χτίσει μια δυνατή νοοτροπία, θα πρέπει να γίνει περισσότερο μαχητής, θα ήταν ίσως πιο εύκολο να τον βάλω σε ένα παιχνίδι 2-0, στο 1-0 υπήρχε πίεση. Φέτος είναι διαφορετική χρονιά σε σχέση με πέρσι.

Δεν μου αρέσει καθόλου η κουβέντα που γίνεται για χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών, χρησιμοποιώ αυτούς στο ρόστερ, την προηγούμενη διετία είχα ποδοσφαιριστές Ζάμπα και Λημνιός που όταν ήρθα μου έλεγαν ότι ήθελαν να τον παραχωρήσουν ενώ επέμενα να χρησιμοποιηθεί, την επόμενη χρονιά Σφιντέρσκι, και αυτή τη χρονιά Κοτάρσκι, Λύρατζης, Τσιγγάρας παίκτες που όταν άξιζαν χρησιμοποιήθηκαν. Δεν θέλω τον αρνητισμό, πέρσι γράψαμε ιστορία, πόσες ομάδες θα ήθελαν να βρεθούν σε ένα τελικό που κλάπηκε από VAR, που υπήρχε πολιτική πίεση για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός και όλα αυτά με ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που όλοι έλεγαν ότι ήταν σκ@@.

Δε θέλω να αναφερθώ προσωπικά για παίκτες (σ.σ Νάσμπεργκ), ο καθένας έχει τη δική του συνεισφορά, είχαν και θέματα που ο κόσμος δεν τα γνωρίζει, Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το παιχνίδι. Θέλοντας να κρατήσεις τη νίκη είναι φυσιολογική μία πίεση. Για τα μεταγραφικά, θα ήθελα έναν παίκτη στο 10 ή έναν winger που θα δώσει στο ένας με έναν, και παραπάνω επιθετικότητα».

Για το πως βιώνει την ανανέωση της ομάδας:

«Αποφάσισα ένα πράγμα, να μπω στη μάχη. Είναι μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, τελειώνοντας αυτό το παιχνίδι δε σκέφτομαι τι θα γίνει σε δύο εβδομάδες. Ο τρόπος να μεγαλώσεις είναι να παλέψεις για το αποτέλεσμα, για αυτό που θέλουμε ατομικά και σαν ομάδα για να πάρουν αυτό που θέλουν. Είμαι έτοιμος να παλέψω με τον οποιοδήποτε, δεν έχει σημασία από που προέρχεται. Με αντιπάλους, με φιλάθλους μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα χρειάζεται αγάπη, χρόνο μου άρεσε η αντίδραση του γηπέδου, τοι είχαν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές σε ένα καλοκαίρι που η λιγότερη ευθύνη βαρύνει εκείνους».