"Εξυγίανση" και στην Τούμπα

Η "ολίγον έγκυος" απόφαση των δικαστών, το "ντου" του Ιβάν Σαββίδη, η κωλοτούμπα του Κομίνη και οι λεονταρισμοί της Πολιτείας , που θεωρεί τους πάντες υπαίτιους, παρότι μόνο ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διοργανώσει τα ντέρμπι.

"Εξυγίανση"  και στην Τούμπα

Σε λιγότερες από 24 ώρες ζήσαμε τον απόλυτο εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρχικά στις δικαστικές αίθουσες και στη συνέχεια στους αγωνιστικούς χώρους, μπροστά σε εκατομμύρια Έλληνες φιλάθλους που παρακολούθησαν τα απίστευτα γεγονότα της Τούμπας από την τηλεόραση και τα sites.

Για πρώτη φορά βγήκε απόφαση στη μια μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου να γίνει ένας αγώνας με θεατές, παρότι ως τώρα μαθαίναμε την ετυμηγορία των δικαστών το νωρίτερο τη Δευτέρα. Δεν μιλάμε για το τραγελαφικό της υπόθεσης, με την απόφαση “ολίγον έγκυος”, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ως υπαίτιος το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά να μη του αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα.

Αφού συνήλθαμε από το σοκ αυτής της απόφασης, καθίσαμε να δούμε το ντέρμπι που έκρινε κατά πολύ τον πρωταθλητή. Και στο 89΄ έγινε το “μπαμ”. Ο Βαρέλα πέτυχε γκολ, ο επόπτης έτρεξε προς τη σέντρα, αλλά γρήγορα γύρισε πίσω και υπέδειξε οφσάιντ τον Μαουρίσιο. Ο διαιτητής αντί να συνομιλήσει με την ησυχία του με τον επόπτη, πήγαινε καροτσάκι, τη μια από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και την άλλη από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αλαλούμ, με τον Κομίνη να δείχνει με σαφήνεια ότι δεν μετράει το γκολ.

Κι εκεί που πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα, μπουκάρει ο Ιβαν Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο με το κουμπούρι, συνοδεία μπράβων και εφορμά κατά του διαιτητή λέγοντας ταυτόχρονα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να φύγουν από το γήπεδο. Ευτυχώς γι αυτόν και την ομάδα του, τον σταμάτησε ο Βιερίνια, αλλά αυτός απτόητος, άλλαξε γραμμή πλεύσης και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον πάγκο της ΑΕΚ.

Διαιτητές και παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια , γιατί δεν μπορούσε να συνεχισθεί το ματς με τις απειλές του Σαββίδη και του πρωτοπαλίκαρου του Μίχελς που είπε στον διαιτητή “είσαι τελειωμένος” και επιτέθηκε στον ρεπόρτερ της NOVA.

Kαι ω του θαύματος, μετά από πολλή ώρα, ο Κομίνης, για άγνωστο λόγο και μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, αποφάσισε ότι μετράει το γκολ, αλλά γι αυτή τη μεταστροφή του καλύτερα να περιμένουμε την συμπληρωματική έκθεση του, όπου θα μας εξηγεί τι συνέβη στα αποδυτήρια της Τούμπας.
Κι έρχεται μετά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης να απειλεί ότι θα διακόψει το πρωτάθλημα. Γιατί; Επειδή δυο συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα δεν τελείωσαν. Με την Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε καν και με την ΑΕΚ διακόπηκε στο 89΄. Όταν όλα τα ντέρμπι στο Καραϊσκάκης, στο ΟΑΚΑ και στη Λεωφόρο έγιναν κανονικά, ποιος ο λόγος της διακοπής , όταν η κοινή λογική υπαγορεύει την αποβολή του υπαίτιου ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Του ΠΑΟΚ που μια ζωή αισθάνεται αδικημένος, ιδιαίτερα στα ματς με τον Ολυμπιακό, διακόπτει τα ματς με εισβολές και ο Ιβάν Σαββιδης επικροτεί τις πράξεις των χούλιγκανς.

ΥΓ 1: Ως τώρα έφταιγε για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός, τώρα φταίει η ΑΕΚ, ενώ πέρυσι την πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Το κράτος των Αθηνών δεν αφήνει τον χαϊδεμένο των τελευταίων μηνών ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, κι αυτός απαντάει με πράξεις “η εμείς ή κανείς” και χειροκροτούν αυτοί που επώαζαν το αβγό του φιδιού.

ΥΓ2: Το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίζει συμπτώματα μιθριδατισμού. Σιγά-σιγά μας ποτίζουν με δηλητήριο, ο οργανισμός μας συνηθίζει και φτάνει στο σημείο να αποδέχεται οτιδήποτε, που υπό άλλες συνθήκες και άλλες εποχές θα προκαλούσε αντίδραση. Σταδιακά εξοικειωνόμαστε με κάθε λογής ανεπιθύμητη ή επικίνδυνη κατάσταση και παύουμε να αντιδρούμε σε αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Τα ξένα ΜΜΕ για τη διακοπή του ντέρμπι

Σαββίδης: «Να γίνετε ασπίδα εναντίον οποιασδήποτε προβοκάτσιας»