Επώαζαν το αβγό του φιδιού στον ΠΑΟΚ

Επώαζαν το αβγό του φιδιού στον ΠΑΟΚ

Όταν ο Ιβαν Σαββίδης έδινε συγχαρητήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, για την εισβολή στην Τούμπα και τη διακοπή του αγώνα Kυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στις 2 Μαρτίου 2016, έπρεπε να γνωρίζει ότι έγινε δέσμιος των χούλιγκανς και ένας από αυτούς θα πετούσε κάποτε ένα ρολό χαρτί και θα χτυπούσε τον Γκαρθία.

Από που να αρχίσουμε; Από το σίδερο που πέταξαν στον Τσόρι, από το μπουκάλι που έριξαν στον Σίλβα, από το ποτήρι στον Μιραλάς σε κεκλεισμένων των θυρών; Και να μη πάμε παλιότερα, όταν πετούσαν μαλαματίνες, πέτρες και ξύλα στον Τζόρτζεβιτς στον Ριβάλντο και σε πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά τα γεγονότα ο ΠΑΟΚ τα απέδιδε στην αδικία του κράτους των Αθηνών και έδινε συγχωροχάρτια στους χούλιγκανς και ο Σαββίδης τους έδινε συγχαρητήρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποφάσιζε με προτροπή των ταραξιών να μη κατεβάσει την ομάδα στον Πειραιά, στη ρεβάνς του Κυπέλλου, με αποτέλεσμα την αφαίρεση βαθμών. Ένα με τους χούλιγκανς.

Να συνεχίσουμε με την επώαση του αβγού του φιδιού, όταν καμάρωναν που οι …μεμονωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαιναν στο Αγρίνιο, την Κέρκυρα με αποκορύφωμα την εισβολή 2000 στους Ζωσιμάδες. Και τότε η διοίκηση του “δικεφάλου” κρυφοχαμογελούσε και ο Τύπος της Θεσσαλονίκης έγραφε “πώς να σταματήσεις τους οπαδούς μας που θέλουν να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια;”
Και ως γνωστόν, έχει ο καιρός γυρίσματα, αφού πέρυσι οι του ΠΑΟΚ έλεγαν άσπρο στη ρίψη μπύρας στον Ίβιτς και φέτος λένε μαύρο για το ρολό χαρτιού που χτύπησε τον Γκαρθία. Άσπρο, μαύρο, ασπρόμαυρο …

Κι όταν ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα, από κεκτημένη ταχύτητα και με την αίσθηση του αδικημένου από το κράτος των Αθηνών, πέταξαν κάτι παραπάνω, αφού ήδη απέκτησαν συνήθειες. Και όπως έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ, "αποτυχία είναι να αποκτάς συνήθειες".