Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο ΦΩΣ: «Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από την ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μιλάει στο ΦΩΣ για εκείνο το... αρχηγικό αντίο.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο ΦΩΣ: «Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα»

Το «ΦΩΣ» τον εντόπισε πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι μπορούσαν να τον ανακόψουν οι αντίπαλοι αμυντικοί και θυμηθήκαμε μαζί εκείνη την έντονα φορτισμένη μέρα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Τζόλε, δεκατρία χρόνια έπαιξες στον Ολυμπιακό, δεκατρία χρόνια πέρασαν από το «αντίο».

Δεν ήταν εύκολο. Ήταν μια ολόκληρη ζωή. Γεμάτη χαρές, λύπες, αναμνήσεις. Τα πάντα όμως στη ζωή και φυσικά στο ποδόσφαιρο έχουν ένα τέλος. Ξέρεις ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος σου, αλλά όταν φεύγεις από τον χώρο που έζησες τόσα πολλά, είναι δύσκολο. Ήταν η καθημερινότητά σου, η συνήθειά σου.

Θα βρει ο Ολυμπιακός άλλον Τζόλε;

Έχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο σε σχέση με το πώς παίζαμε εμείς πριν από 10-15 χρόνια. Έχουν περάσει αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα, αλλά έχει αλλάξει η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου, τα συστήματα, το στυλ παιχνιδιού. Έχουν απομείνει ελάχιστοι κλασικοί εξτρέμ. Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται από τους προπονητές με... ανάποδο πόδι. Είδες και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Βινίσιους, Σαλάχ με ανάποδο πόδι. Σε όλες τις ομάδες σε όλο τον κόσμο συμβαίνει αυτό. Από το 2003 κι έπειτα -μιλάμε για μια εικοσαετία- είχε αρχίσει να συμβαίνει αυτό. Άρα ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να περιμένει να βρει Τζόρτζεβιτς ή Γκαλέτι. Μια χαρά τα καταφέρνει.

Ήσουν ηγετική φυσιογνωμία.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω εγώ. Εμένα ο ρόλος μου ήταν να παίρνω πρωτοβουλίες. Να μην κρύβομαι μέσα στο παιχνίδι. Και αυτό έκανα. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Ιδιαίτερα στα δύσκολα. Αυτό πρέπει να κάνει ο αρχηγός, αλλά το αν ήμουν ηγετική φυσιογνωμία θα το πουν οι συμπαίκτες που είχα.

Τζόλε, θέλεις να κλείσεις εσύ;

Έχω κάτι. Μήνυμα προς τους οπαδούς. Όχι μόνο προς του Ολυμπιακού. Προς όλους! Σημείωσέ το. Έλεος, παιδιά. Έλεος με τις κροτίδες και τα καπνογόνα. Φτάνει, σεβαστείτε τα παιδιά που είναι στον αγωνιστικό χώρο και αναπνέουν τα χημικά σας. Σεβαστείτε τα παιδιά και τους υπόλοιπους στην εξέδρα, που πηγαίνουν στο γήπεδο να δουν μόνο μπάλα. Έχει καταντήσει αηδία, έχει καταντήσει κουραστικό. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο! Πρόσφατα χάσαμε τον Άλκη και στον τελικό Κυπέλλου έγινε πόλεμος χωρίς λόγο. Χωρίς λόγο. Γιατί; Υπήρχε κάποιος λόγος και δεν το ξέρουμε; Απομονώστε και αποβάλλετε αυτούς που πάνε στα γήπεδα για να τα μετατρέψουν σε πεδία μάχης. Όλοι θέλουμε να παίζουμε ντέρμπι με την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων. Αυτά είναι ντέρμπι, έτσι έχουν άλλη ένταση, άλλο κίνητρο για τον ποδοσφαιριστή. Αλλά όχι έτσι, ρε παιδιά. Φτάνει! Αφήστε μας να παίξουμε, αφήστε μας να δούμε μπαλίτσα.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ ολόκληρη τη συνέντευξη