Ολυμπιακός: Καλύτερος παίκτης κάτω των 20 ετών στην Πορτογαλία ο Κόουτο

Ο Γιάν Κόουτο, μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπράγκα από την Μάντσεστερ Σίτι

Ολυμπιακός: Καλύτερος παίκτης κάτω των 20 ετών στην Πορτογαλία ο Κόουτο

Ο Ολυμπιακός δεδομένα βρίσκεται στην αναζήτηση ενός δεξιού οπισθοφύλακα και όπως ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν τους πρωταθλητές είναι ο Γιάν Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Μπράγκα ως δανεικός.

Ο 19χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος ανήκει στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με τον Ιγκόρ Σίλβα που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό το 2018, έπαιξε συνολικά 42 αγώνες, εκ των οποίων 32 ως βασικός, μοιράζοντας πέντε ασίστ και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Ειδικότερα στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας είχε 27 πάσες-κλειδιά, 77 σέντρες και δημιούργησε 20 ευκαιρίες. Ενώ παράλληλα, από τους παίκτες κάτω των 21 ήταν ο τρίτος σε ντρίμπλες ανά παιχνίδι με 1,2.

Έτσι, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης κάτω των 20 ετών της διοργάνωσης, ένα παράσημο αν μη τι άλλο για έναν παίκτη που παίζει για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο.