Ολυμπιακός: Το παραπάνω βήμα που ψάχνει ο Γιαν Κόουτο (vid)

Ο Γιαν Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι που απασχολεί τον Ολυμπιακό, έκανε το... αγροτικό του στην Χιρόνα, ανέβηκε επίπεδο με την Μπράγκα και τώρα εμφανίζεται έτοιμος για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. 

Ολυμπιακός: Το παραπάνω βήμα που ψάχνει ο Γιαν Κόουτο (vid)

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός βασικού δεξιού μπακ. Αντί του Κένι Λαλά δηλαδή που θα ετοιμάσει βαλίτσες για άλλες πολιτείες (γαλλικές για την ακρίβεια...).

Ο Γιαν Κόουτο είναι ένα από τα πολλά ονόματα που έχουν ακουστεί, αλλά και εξετάζονται από τον Ολυμπιακό. Ο 20χρονος Βραζιλιανοπορτογάλος μπακ που ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι (διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Βραζιλίας), έβγαλε μάτια τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα της Μπράγκα.

Πρόκειται για έναν εκρηκτικό και ταχύτατο δεξιό μπακ, αρκετά αξιόπιστο μπροστά, αλλά θέλει δουλίτσα ανασταλτικά, γιατί δεν είναι και από τους πιο δυναμικούς μπακ που κυκλοφορούν.

Η ουσία είναι ότι έχει πέσει το όνομά του στο τραπέζι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του βάζουν κάτω τα υπέρ και τα κατά, έτσι ώστε να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις για το αν θα πρέπει να είναι εκείνος ο εκλεκτός ή να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός πιο έμπειρου μπακ (π.χ. του Μπάλντοκ της Σέφιλντ ή του Λάρσεν της Ουντινέζε).

Το μόνο σίγουρο για τον Κόουτο είναι ότι ψάχνει την ευκαιρία του να ανέβει ακόμη ένα σκαλί στην καριέρα του.

Όταν αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν λογικό ότι δεν θα μπορούσε να μπει κατευθείαν στο πλάνο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Έκανε αρχικά το... αγροτικό του στη Segunda Division της Ισπανίας με τη φανέλα της Χιρόνα. Φέτος ανέβηκε επίπεδο και πήγε στην 4η ομάδα της Πορτογαλίας (Μπράγκα). Τώρα αναζητάει το κάτι παραπάνω, αφού ξεκαθαρίστηκε στην Μπράγκα ότι δεν θα μείνει εκεί για ακόμη μία χρονιά ως δανεικός, επειδή πολύ απλά ψάχνει κάτι ακόμη καλύτερο για να «χτίσει» χαρακτήρα πρωταθλητή!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τον έχει στην ατζέντα του και αναμένεται να δούμε τις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα.