Άρης: Κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης! Κατετέθη έφεση για την αδειοδότηση

Το εξώδικο του Βόλου οδήγησε τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ να καταθέσει έφεση για την άδεια του Άρη, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης!  

Άρης: Κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης! Κατετέθη έφεση για την αδειοδότηση

Αντιμέτωπος με το να μείνει εκτός Ευρώπης βρίσκεται ο Άρης! Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως δέκα ομάδες της Super League έλαβαν άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA, οι οποίες είναι: ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, ο Βόλος, ο Αστέρας Τρίπολης και η Λαμία. Στον αντίποδα, οι Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός και Ατρόμητος αδειοδοτήθηκαν μόνο για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Εντούτοις, ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης έδωσε αρνητική εισήγηση για τον Άρη.

Αφορμή στάθηκε το εξώδικο που απέστειλε η ΠΑΕ Βόλος στην ΕΠΟ στην οποία την κατηγορεί για παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ, λόγω μη ρυθμισμένων οφειλών. Το εξώδικο αναφέρεται στον Άρη και ο λόγος της αρνητικής εισήγησης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι λόγω μιας ανεξόφλητης οφειλής που υπάρχει σε πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Υπήρχε προθεσμία τριών ημερολογιακών ημερών προκειμένου να κατατεθεί έφεση για την άδεια που έλαβε ο Άρης, είτε από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, είτε από ομάδα που θα είχε έννομο συμφέρον όπως η ΑΕΚ η οποία δεν προέβη σε τέτοια κίνηση.

Όμως, o προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ κ.Βασίλης Σαράκης, κατέθεσε έφεση και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει πως σε σε περίπτωση που το όργανο δεχτεί την έφεση του έμπειρου νομικού, τότε ο Άρης δεν θα πάρει την άδεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής του και το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάει στην ΑΕΚ. Φυσικά, οι Θεσσαλονικείς διατηρούν το δικαίωμα να προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση.