ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3: Στην τρίτη θέση της Super League 1 τερμάτισαν οι Θεσσαλονικείς

Ιδανικό φινάλε στη σεζόν πραγματοποίησε ο Άρης, καθώς κέρδισε στα Γιάννινα (3-0) τον ΠΑΣ και τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης της Super League 1

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3: Στην τρίτη θέση της Super League 1 τερμάτισαν οι Θεσσαλονικείς

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Άρης μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Οι Θεσσαλονικείς μόλις το περασμένο Σάββατο (14/5) διασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Conference League χάρη στην επική ανατροπή επί της ΑΕΚ (3-2). Στους «Ζωσιμάδες» έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, καθώς επικράτησαν εύκολα με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι ο Άρης ολοκλήρωσε την χρονιά με τρεις σερί νίκες στην τρίτη θέση της κατάταξης, δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα των οπαδών του, που τον ακολούθησαν στην Ήπειρο.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ έφθασε... ασθμαίνοντας στην γραμμή του τερματισμού. Οι δικοί του στόχοι είχαν ήδη επιτευχθεί αρχικά με την συμμετοχή στα πλέι οφ και ακολούθως με την πρώτη νίκη στο έξτρα πρωτάθλημα επί του ΠΑΟΚ. Έκτοτε, άδειασε βαθμολογικά και ψυχολογικά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» και έκλεισε την σεζόν με τρεις μαζεμένες ήττες και συντελεστή τερμάτων 0-10. Και κόντρα στον Άρη, ήταν μια ταχύτητα πιο κάτω οι «κυανόλευκοι» και υπέστησαν δίκαια την ήττα.

ΤΑ ΓΚΟΛ
7’: Ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά και ο προωθημένος Βραζιλιάνος στόπερ, Φαμπιάνο, με βολέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1.
22’: Ο Ιτούρμπε πέρασε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, όπου ο Καμαρά μπήκε από δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε για το 0-2.
81’: Ο Εμπακατά συνέκλινε από αριστερά και εκτός περιοχής σούταρε με το δεξί διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Η μικρογραφία
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Σκόρερ: 7' Φαμπιάνο, 22' Καμαρφά, 81' Εμπακατά.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: -.

Οι συνθέσεις
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (71’ Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι (61’ Κόντε), Σνάιντερ, Καραχάλιος (λ. τ. 7’ Λιάσος), Κύρκος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Περέα.
ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (58’ Γκάμα) Πάλμα Ιτούρμπε (53’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (72’ Δεληζήσης).