Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες

Η 4η Μαΐου του 2022 γράφτηκε με ολόχρυσα γράμματα στους βαρείς τόμους της άφθαστης Ιστορίας του Ολυμπιακού. Από την Τούμπα μέχρι τον Πειραιά, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου κατάφεραν ό,τι άλλοι προσπαθούν χρόνια να πετύχουν.

Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες

Η μαθηματική εξασφάλιση του 47ου πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, και μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου, που επιχείρησε να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού φέτος, ήταν το καλύτερο επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνουν εδώ και δύο χρόνια παίκτες και προπονητής σε έναν μαραθώνιο της μιας ανάσας. Δεν ήταν τόσο το... μαθηματικό μέρος της εξασφάλισης του τίτλου, αφού αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε μέσα στα επόμενα παιχνίδια. Ήταν πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η... τζίφρα για το 47ο πρωτάθλημα μπήκε από μια κανονική ομάδα που είχαν ξεχάσει οι φίλοι του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες. Επιστρέφοντας σε ποδόσφαιρο κοινής λογικής, ήρθε η εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του εις βάρος του σκορ από τα πρώτα 45 λεπτά.

Μια... κανονική εμφάνιση, που συνδυάστηκε από νίκη σε ντέρμπι, που επίσης είχαν ανάγκη οι παίκτες, ο προπονητής και φυσικά οι φίλαθλοι της ομάδας. Από χθες λοιπόν, και παρότι απομένουν τέσσερα παιχνίδια για την ολοκλήρωση των πλέι οφ, στον Ολυμπιακό φέτος μένει ένας στόχος... Και δεν είναι άλλος από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 11 Μαΐου. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος σε τρία παιχνίδια! Από το ντέρμπι των... καπνογόνων στο Καραϊσκάκη μέχρι τα δύο ματς στη Λεωφόρο, όπου η ομάδα του Μαρτίνς δεν έκανε ούτε ευκαιρία... Τρία ματς, μηδέν γκολ! Όσο κι αν η φιέστα είναι σε αναμονή, επιθυμία όλων είναι το αγωνιστικό ξέσπασμα της ομάδας -για όλα τα προηγούμενα ντέρμπι- να γίνει σε αυτό το παιχνίδι.

Άλλωστε, όλοι βρίσκονται σε μια μεγάλη ψυχική ανάταση τις τελευταίες ώρες, μετά και τον θρίαμβο της μπασκετικής ομάδας, η οποία θα βρεθεί με το σπαθί της στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Έπειτα από τρία δύσκολα χρόνια, όπου έγιναν πολλά, η νύχτα της 4ης Μαΐου ήταν μαγική και ονειρεμένη. Παίζοντας απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έκαψαν στην κόλαση του ΣΕΦ την εκπληκτική Μονακό, κερδίζοντας για ακόμη μία φορά την αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν ήταν απλά η νίκη που έδωσε το εισιτήριο για το Βελιγράδι αλλά ο θρίαμβος μιας απόφασης που πάρθηκε πριν από μερικά χρόνια από τους αδερφούς Αγγελόπουλους για να χωρίσουν η ήρα από το στάρι. Ο Ολυμπιακός ξαναγεννήθηκε και είναι εδώ για να υπενθυμίζει σε όλους ότι τα θαύματα είναι για τους μικρούς.

Για τον γίγαντα Ολυμπιακό δεν υπάρχουν θαύματα. Παρά μόνο η Ιστορία που θα γράφεται με μελάνι βουτηγμένο στο πάθος, στην ψυχή, στη δύναμη και στο DNA αυτού του συλλόγου. Αυτά τον έχουν καταστήσει τον απόλυτο κυρίαρχο στον ελληνικό αθλητισμό. Από το 1925 μέχρι σήμερα, μέχρι το άπειρο...