Ολυμπιακός: «Κλειδιά» οι Βαλμπουενά και Φορτούνης στην Λεωφόρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στους Βαλμπουενά και Φορτούνη από την αρχή του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (17/4, 21.30). Θα τους βγάλει, όμως, ως άσους από το μανίκι στο δεύτερο μέρος.

Ολυμπιακός: «Κλειδιά» οι Βαλμπουενά και Φορτούνης στην Λεωφόρο

Πάνω στον Κώστα Φορτούνη έπεσαν ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του το τελευταίο 20ήμερο. Έπαιξε μερικά λεπτά στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στο φιλικό με την Σαχτάρ και την Κυριακή (17/4, 21.30) θα είναι παίκτης - κλειδί του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εννοείται ότι δεν προορίζεται για το αρχικό σχήμα. Ο Καρβάλιο θα είναι εκείνος που θα περάσει πίσω από τον Τικίνιο, ο οποίος αναμένεται να περάσει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, όμως, ο Φορτούνης μαζί με τον Βαλμπουενά αναμένεται να αποτελέσουν τους παίκτες που μπορούν να φέρουν με μία τους ενέργεια τα πάνω - κάτω στο δεύτερο μέρος.

Κι αυτή η σκέψη από πλευράς Μαρτίνς δεν υπάρχει μόνο στο ενδεχόμενο που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά.

Βάσει των δοκιμών που γίνονται στον Ρέντη, οι δύο «μαέστροι» θα μπουν στο δεύτερο ημίχρονο σε κάθε περίπτωση για να «τρομοκρατηθεί» ο Παναθηναϊκός ακόμα περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι. Να τον κρατήσει δηλαδή περισσότερο στο δικό του μισό γήπεδο και να τον περιορίσει στον βαθμό που γίνεται δημιουργικά.

O Μαρτίνς έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στο ντέρμπι δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να αλλάξουν το παιχνίδι. Αρκεί φυσικά να μπουν αμέσως στο κλίμα του ντέρμπι και να μην επηρεαστούν από τις... κλοτσιές που θα ρίξουν οι «πράσινοι». Γιατί - κακά τα ψέματα - οι παίκτες του Παναθηναϊκού φημίζονται για τον δυναμισμό στο παιχνίδι τους...

Για την ενδεκάδα, στην επιθετική τετράδα πίσω από τον Τικίνιο, οι Αγκιμπού, Μασούρας και Καρβάλιο έχουν τον πρώτο λόγο.