Δεν γίναμε σοφότεροι στα Γιάννενα και ούτε πρόκειται να γίνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν

Ακόμα και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα, ακόμα και αν ακυρωνόταν το γκολ του ΠΑΣ, δεν θα άλλαζε η «μεγάλη εικόνα» των Πειραιωτών στους «Ζωσιμάδες». Μια εικόνα που ήταν για ακόμη μία φορά σε «χαμηλές πτήσεις»

Δεν γίναμε σοφότεροι στα Γιάννενα και ούτε πρόκειται να γίνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν

Το χειρότερο στην Ελλάδα είναι ότι στεκόμαστε μόνο στο αποτέλεσμα. Αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα, θα άρχιζαν τα διθυραμβικά σχόλια για τον σκόρερ Ελ Αραμπί, τον Βατσλίκ που έκανε τη διπλή απόκρουση, τον Λαλά που είχε ένα δοκάρι και έδωσε με εκτέλεση πλαγίου την ασίστ στον Ελ Αραμπί κ.ο.κ. Τώρα που ήρθε ισόπαλο το παιχνίδι των «Ζωσιμάδων» άρχισαν για ακόμη μία φορά τα «όργανα». Ότι ο Ολυμπιακός των Ιωαννίνων συνεχίζει στο ίδιο... μοτίβο.

Ακόμα και αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αν ο VAR έλεγε ότι υπάρχει χέρι του Ντομίνγκεθ στη φάση της ισοφάρισης του ΠΑΣ, η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι η «μεγάλη εικόνα» των Πειραιωτών μάς οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι δεν γίναμε σοφότεροι από το παιχνίδι των «Ζωσιμάδων».

Η αλήθεια επίσης είναι, ότι δεν πρόκειται να γίνουμε σοφότεροι ούτε έως το τέλος της σεζόν. Δεν θα άλλαζε τίποτα αν ο Ολυμπιακός περνούσε νικηφόρα από τα Γιάννενα με την εμφάνιση που έκανε. Μοιάζει απίθανο λοιπόν, να δούμε θεαματική βελτίωση από μία ομάδα που έχει περάσει αρκετά σε επίπεδο τραυματισμών, κορονοϊού, έχει ξεκουραστεί ελάχιστα και εδώ και μήνες δείχνει να έχει έλλειψη ιδεών και εμπνεύσεων στο δημιουργικό και όχι μόνο κομμάτι. Οπότε, δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε πράγματα, τα οποία έχουμε αναλύσει πολλάκις στο παρελθόν μετά από αρκετά παιχνίδια.

Όσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο σημερινός Ολυμπιακός ήταν μία... μικρογραφία όλων όσων έχουμε δει φέτος, τότε εθελοτυφλούσαν.

Ακούσαμε προσεκτικά τις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Στάθηκε στη φάση του γκολ του ΠΑΣ και ότι θέλει να δει αν υπάρχει χέρι στον Ντομίνγκεθ. Εμείς θα περιμέναμε να σταθεί περισσότερο, γιατί η ομάδα του ξύπνησε μετά το γκολ της ισοφάρισης και από το 46’ έως το 70’ δεν μπορούσε να φτάσει με σοβαρές αξιώσεις στην περιοχή του Λοντίγκιν. Κάτι που το έχουμε ξαναδεί πολλάκις μέσα στη σεζόν.

Είπε επίσης ότι ο ΠΑΣ σκόραρε στη μοναδική φάση που δημιούργησε. Δηλαδή στο 22’ ο Βατσλίκ δεν κράτησε το 0-0 σε διπλή επέμβαση αρχικά σε τετ α τετ του Περέα και εν συνεχεία του Γκαρντάβσκι;

Προφανώς και ο Βατσλίκ δεν είχε πολλή δουλειά στους «Ζωσιμάδες», αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι ο ΠΑΣ δεν ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του. Του έλειπε η τελική πάσα για να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Επιπλέον, θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Μαρτίνς όλα όσα λέει σχετικά με το ότι «δεν τελείωσε το πρωτάθλημα», τα λέει για να έχει σε εγρήγορση τους παίκτες του ή επειδή σέβεται όλους τους αντιπάλους του και όχι επειδή το πιστεύει. Γιατί αν πιστεύει ειλικρινά ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, έχοντας διψήφια διαφορά από τον ΠΑΟΚ, τότε υπάρχει πρόβλημα...

Εννοείται λοιπόν ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα για τον Ολυμπιακό από το παιχνίδι των Ιωαννίνων. Τα συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και μήνες...

Το γεγονός ότι χρειάζεται «ενέσεις» ποιότητας ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, δεν ήταν κάτι που το διαπιστώσαμε λόγω του 1-1 στα Γιάννενα.

Είναι ευχάριστο για τους Πειραιώτες ότι σε μία κακή - από πλευράς ποιότητας - χρονιά κατέκτησαν πανεύκολα το πρωτάθλημα (ας λέει ο Μαρτίνς ότι δεν τελείωσε), αλλά το πραγματικά ευχάριστο θα είναι να μην κάνουμε την ίδια κουβέντα και την επόμενη σεζόν...

Από εκεί και πέρα, αν πρέπει να σταθούμε κάπου, σίγουρα είναι μεταξύ άλλων και στον Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι φάνηκε να μην συμμετέχει ενεργά στο ματς. Όπως και η κακή εικόνα του Μαντί Καμαρά με πολλά φθηνά λάθη και τραγικές μεταβιβάσεις της μπάλας.