Αγκιμπού και Σισέ «μάχονται» για τον τίτλο του απρόβλεπτου φετινού MVP

Η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού είχε δύο «διαμάντια» που ελάχιστοι περίμεναν ότι θα ήταν καθοριστικοί προς τον τίτλο. Τον μεγάλο πρωταγωνιστή με τον Άρη, Παπέ Σισέ και τον Αγκιμπού Καμαρά που ναι μεν είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά αυτό δεν αναιρεί όλα όσα έχει πετύχει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αγκιμπού και Σισέ «μάχονται» για τον τίτλο του απρόβλεπτου φετινού MVP

Από τη μία είναι ο Παπέ Σισέ. Από την άλλη ο Αγκιμπού Καμαρά που ναι μεν περνάει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά κανένας δεν μπορεί να ακυρώσει τα όσα έχει πετύχει έως τον Φεβρουάριο και την καθοριστική του συμβολή στο να βρεθεί ο Ολυμπιακός μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

Εννοείται ότι και οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Βατσλίκ, Εμβιλά, Μασούρας και αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές (άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο) έχουν βάλει επίσης το... χεράκι τους, αλλά στεκόμαστε περισσότερο στους παίκτες που ο περισσότερος κόσμος δεν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα είχαν την φετινή εξέλιξη.

Κόντρα στον Άρη ο Σισέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Αγκιμπού που - επαναλαμβάνουμε - δεν είναι στα καλύτερά του, λίγο έλειψε με εκείνη τη... φωτοβολίδα που έδιωξε ο Κουέστα με τα πόδια, να χάριζε εκείνος το τρίποντο.

Το σημαντικό είναι ότι ο Μαρτίνς μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψε τι ακριβώς συμβαίνει με τον φετινό Σισέ, με όλα τα... χούγια που μπορεί να έχει (π.χ. τις ανόητες κάρτες που έπαιρνε λόγω καυγά με αντιπάλους και έχανε παιχνίδια δίχως λόγο), όπως έχει φυσικά κάθε ποδοσφαιριστής.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα συζητούσαμε για τις περιττές ενέργειες του Σισέ ως προς το κουβάλημα της μπάλας και το γεγονός ότι έδινε χώρους στο τρανζίσιον στους ταχύτατους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Τι συνέβη μία εβδομάδα μετά; Είδαμε έναν Σισέ που κατάλαβε τα λάθη του και δικαιολογημένα πήρε τον τίτλο του MVP της βραδιάς. Δεν είναι μόνο το γκολ του ή το κερδισμένο πέναλτι. Ήταν η ώριμη στάση που κράτησε σε όλο το παιχνίδι... Οι επικίνδυνες καταστάσεις που έβγαλε σε σέντρες-ξυράφια των παικτών του Άρη, οι μεταβιβάσεις του με την μπάλα κυρίως προς τον Ρέαμπτσιουκ, η ασφάλεια που έβγαζε στον Βατσλίκ με τις επεμβάσεις του και η ηρεμία που ενέπνεε στους συμπαίκτες του. Πραγματικά, ένας... αγνώριστος Σισέ σε σχέση με τον Σισέ που ξέραμε προτού πάει στην Σεντ Ετιέν.

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να... ξεφύγει, όπως την προηγούμενη εβδομάδα στο Χαριλάου, αλλά αμέσως συμμαζεύεται. Δικαιολογημένα είναι ο καλύτερος στόπερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Κι αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία, όσο κι αν οι Σωκράτης και Μανωλάς είναι μεγαλύτερα ονόματα. Είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη σταθερότητα και τη μεγαλύτερη σιγουριά που βγάζει στα πατήματά του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και το πιο σημαντικό; Έχει βρει πλέον τον τρόπο να ξεπερνάει τις κακές βραδιές του και να μην τον παίρνει από κάτω.

Οι Σισέ και Αγκιμπού είναι οι φετινές αποκαλύψεις του Ολυμπιακού χωρίς δεύτερη κουβέντα!