Ματίγια: «Ο Μπούργος μας έδωσε πίσω την αυτοπεποίθηση μας»

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε για τον Χερμάν Μπούργος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη.

Ματίγια: «Ο Μπούργος μας έδωσε πίσω την αυτοπεποίθηση μας»

Ο Χερμάν Μπούργος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη και ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε για τον νέο προπονητή των "κίτρινων" και στο πόσο βοήθησε στην αλλαγή ψυχολογίας της ομάδας.

Αναλυτικά ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε:

«Η πρόσληψή του ήταν έκπληξη και για μας καθώς τον γνωρίζει όλος ο κόσμος μέσα από την ποδοσφαιρική καριέρα του αλλά και για τα χρόνια τα οποία ήταν συνεργάτης του Σιμεόνε. Πολλοί αναρωτήθηκαν… ‘είναι αλήθεια ότι θα έρθει;’ Υπογράφοντας στον Άρη ήρθε η ανακούφιση για μας διότι είχε πέσει η ψυχολογία της ομάδας. Το πρώτο πράγμα που μας είπε ήταν ότι έχουμε σπουδαία ομάδα. Μας έδωσε πίσω την αυτοπεποίθησή μας και παράλληλα έφερε νέα πράγματα στην ομάδα. Από την ημέρα που ανέλαβε έφερε στην ομάδα νέα πράγματα. Πλέον δεν υπάρχουν μυστικά. Στόχος του Άρη είναι να κερδίζει. Μας εξέπληξε με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του, γιατί δεν μοιάζει πολύ με το στιλ που είχε στα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο. Θέλει γρήγορο παιχνίδι, προστασία της μπάλας και κυριαρχία την ώρα της επίθεσης. Απαιτεί από εμάς να είμαστε πρωταγωνιστές».

Όσο για τι άλλαξε στον Άρη ανέφερε: «Η ομάδα απέκτησε ένταση. Είμαστε περισσότερο ενωμένοι και δίνουμε το 1000%. Είναι άνθρωπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο. Έχει ένταση μέσα του, θα τακτοποιήσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και τον ενδιαφέρει ο ποδοσφαιριστής. Θα του συμπαρασταθεί στο κάθε του λάθος».

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα ήταν η πρώτη φορά που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και μάλιστα με ανατροπή. Είναι υπέροχα επίσης τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά λόγω της πανδημίας δεν υπάρχει πλέον η ατμόσφαιρα που υπήρχε. Συνολικά είμαστε μια δυναμική και ικανή ομάδα. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αν και θεωρώ ότι είναι μίζερο να βάζουμε συγκεκριμένα όρια στους στόχους μας. Προσωπικά θέλω να κατακτήσουμε τη 2η θέση».