Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς δεν στέκεται στα λάθη στο Χαριλάου και στηρίζει 100% τον Κίτσο

Τα λάθη του Φώτη Κίτσου στο «Κλ. Βικελίδης» δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση την εικόνα που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον 18χρονο ποδοσφαιριστή, υψώνοντας αμέσως ασπίδα προστασίας.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς δεν στέκεται στα λάθη στο Χαριλάου και στηρίζει 100% τον Κίτσο

Ο Φώτης Κίτσος κολύμπησε κατευθείαν στα βαθιά. Έπαιξε στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι σε έναν παθιασμένο Άρη και μάλιστα σε μία θέση που τώρα αρχίζει να την μαθαίνει. Δεν ήταν αριστερός μπακ στα χρόνια που θήτευσε στην ερυθρόλευκη ακαδημία. Πιο μπροστά έπαιζε... Ο Μαρτίνς προσπαθεί να τον «βιδώσει» στο αριστερό άκρο της άμυνας και πιστεύει ότι στο τέλος θα βγάλει ένα «θησαυρό» από τους «μικρούς» του Ολυμπιακού.

Ο Κίτσος βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο, επειδή έσκυψε στο τοίχος στο γκολ - φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, σε αυτό που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στον Άρη.

Πράγματι, δεν ήταν και η πιο... σοφή κίνηση από πλευράς Κίτσου, αλλά από τέτοια ματς πιστεύει ο Μαρτίνς ότι θα «ψηθεί» και θα αρχίσει να χτίζει χαρακτήρα.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι λέει ο κόσμος στα social media ή ο Τύπος. Σημασία έχει τι λέει ο προπονητής. Και ο Μαρτίνς αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι στηρίζει 100% την απόφασή του να ανεβάσει από τους «μικρούς» τον Κίτσο και να επιχειρήσει να τον καθιερώσει σε πρώτη φάση ως «μπακ απ» του Ρέαμπτσιουκ.

Τον έχει τσεκάρει από το ξεκίνημα της σεζόν, τον παρακολουθεί στενά και τον Ιανουάριο όταν υπήρχε ένα γενικότερο κλίμα ότι «δεν πρέπει να χάσουμε τον Ζαγαρίτη», ο Μαρτίνς είπε ότι «προτιμάω να προωθήσω τον Κίτσο». Κι αυτό, όχι επειδή ο Ζαγαρίτης είναι κακός παίκτης, αλλά επειδή προερχόταν από μία μεγάλη περίοδο δίχως παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Κίτσο αμέσως μετά το ματς με τον Άρη, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα του ξαναδώσει κι άλλες ευκαιρίες για να δοκιμαστεί με τους «μεγάλους» στα πλέι οφ.

Ούτως ή άλλως τα καλύτερα τα περιμένει από τον Κίτσο στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Θα κάνει την πρώτη του προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και εκεί σίγουρα θα έχει να μάθε ακόμη περισσότερα μέσα από τη διαδικασία και των φιλικών.