Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Τέλος το αήττητο από την εξαιρετική ομάδα του Μπούργος

Ο εξαιρετικός Άρης νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακός και του έκοψε τον δρόμο προς την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Καμαρά (52') και Γκάμα (79') τα γκολ των νικητών, είχε σκοράρει στο 13' ο Ελ Αραμπί.

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Τέλος το αήττητο από την εξαιρετική ομάδα του Μπούργος

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του μιλούσαν ανοιχτά για το αήττητο, αλλά αυτό χάθηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο μεταμορφωμένος Άρης νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Μπούργος στον πάγκο του έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση και αυτή τη φορά ανέτρεψε το σκορ στο ματς με τους Πειραιώτες, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 13' με τον Ελ Αραμπί, αλλά τα γκολ τον Καμαρά (52') και Γκάμα (79') έφεραν το ματς τούμπα. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Άρη μετά από 24 παιχνίδια που δεν τον είχε νικήσει.

Χωρίς εκπλήξεις οι δύο προπονητές

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγοντας ξανά τον Καρβάλιο σε ρόλο οργανωτή και πίσω από τον Ελ Αραμπί, ενώ Σισέ και Μπά συνέθεσαν το δίδυμο της άμυνας και ο Κίτσος έπαιξε αριστερά. Από την άλλη και ο Χέρμαν Μπούργος επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 με τους Σάσα, Ματίγια στα χαφ, τον Ιτούρμπερ και τον Μαντσίνι στα άκρα και τον Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά.

Έδιωξε τη γκίνια ο Ελ Αραμπί

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο γήπεδο με ενθουσιασμό και πήρε τη μπάλα στα πόδια της, ενώ την κυκλοφορούσε αρκετά καλά στα πρώτα επτά λεπτά. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο πήρε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και στο 13' μάλιστα χάρη στην ποιότητα τον Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Ροντρίγκες βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ με το γκολ του Μαροκινού. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και να πιέζει τον Άρη, αλλά χωρίς να δημιουργεί φάσεις.

Ανέβηκε ο Άρης

Σιγά-σιγά οι ποδοσφαιριστές του Μπούργος άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους. Εντιαγέ και Καμαρά προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, ενώ αρκετές πρωτοβουλίες πήρε και ο Ιτούρμπε. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε κακή συμπεριφορά στο ανασταλτικό κομμάτι και σε 1-2 περιπτώσεις σώθηκε, διότι οι φάσεις έστω και οριακά ήταν οφσάιντ. Όλα αυτά, ενώ ο Μαρτίνς στο 42' έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Καρβάλιο που είχε εκνευριστεί και πέρασε στη θέση του τον Μαντί Καμαρά. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα για τα πρώτα 45 λεπτά.

Αφηνιασμένος ο Άρης ισοφάρισε

Στην επανάληψη η εικόνα του Άρη ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βγήκε με άλλη νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο και είχε πολύ ένταση στο παιχνίδι της. Ο Άρης έτρεξε πολύ και έδωσε στο ματς έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, πιέζοντας τον Ολυμπιακό και δημιουργώντας του πρόβλημα στην ανάπτυξη. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας. Δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν και να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ απέναντι τους είχαν έναν αντίπαλο με φοβερή ένταση και πολύ καλό προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 52' μετά από μία υποδειγματική επίθεση ο Καμαρά νίκησε τον Βατσλίκ και έκανε το 1-1.

Και ανατροπή με τον Γκάμα

Ο Μαρτίνς έβαλε στο 66' και τον Βαλμπουενά ελπίζοντας πως πάλι ο Γάλλος θα αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Βελτιώθηκε κάπως η ομάδα του Πειραιά και στο 72' από μία δική του εκτέλεση φάουλ ο Μαντί Καμαρά είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ. Ο Άρης, ωστόσο με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα έκανε το 2-1 στο 79'. Σε ένα ματς με αρκετά καλό ρυθμό οι Θεσσαλονικείς πήραν γύρισαν το σκορ και στο τελευταίο δεκάλεπτο επιχείρησαν να κάνουν διαχείριση και να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει τον Άρη και κάπως έτσι γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Σκόρερ: 13' Ελ Αραμπί, 52' Καμαρά, 79' Γκάμα

Κίτρινες: 24' Λαλά, 35' Καρβάλιο, 90+5 Κουέστα

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα - Σάκιτς, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα - Σάσα, Ματίγια (90+2 Χαΐνοβιτς) - Μαντσίνι (70 Πάλαμ), Εντιαγέ (70' Γκάμα), Ιτούρμπε (85' Μπεναλουάν)- Καμαρα (85' Ντουκουρέ)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά (83' Βρουσάι), Σισέ, Μπα, Κίτσος (83' Ανδρούτσος)- Εμβιλά, Μπουχαλάκης (83' Φαντιγκά) - Ροντρίγκες (66' Βαλμπουενά), Καρβάλιο (42' Μ. Καμαρά), Μασούρας - Ελ Αραμπί.