Το βαθύ νόημα της ανανέωσης του Μαρτίνς αυτή τη στιγμή

Ο Ολυμπιακός επέλεξε την Πέμπτη (27/1) να τελειώσει και τυπικά με την ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς και να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Το βαθύ νόημα της ανανέωσης του Μαρτίνς αυτή τη στιγμή

Λίγο πολύ ήταν γνωστό και εκείνο που περιμέναμε όλοι ήταν τη στιγμή που θα έβγαινε η ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για να επιβεβαιώσει τη συμφωνία. Αυτό έγινε την Πέμπτη το βράδυ με τον Πέδρο Μαρτίνς να υπογράφει το νέο διετές του συμβόλαιο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μείνει στο κλαμπ μέχρι το 2024.

Δεν θα αναλύσουμε τι έχει κάνει και τι έχει πετύχει ο Πορτογάλος αυτά τα τέσσερα χρόνια που είναι στον πάγκο των "ερυθρόλευκων". Τα ξέρουν όλοι, τα ξέρουμε όλοι. Έχει κάνει και λάθη φυσικά και του έχει ασκηθεί κριτική όπως ασκείται σε κάθε προπονητή. Ο Μαρτίνς πλέον είναι κομμάτι του κλαμπ, το ξέρει πολύ καλά και τον ξέρει πολύ καλά.

Η κίνηση της ανανέωσης του συμβολαίου του έρχεται σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν πείθει και δυσκολεύεται να πάρει νίκες. Ήρθε λίγες ημέρες πριν το ματς της Τούμπας εκεί που θα παιχτούν τα πάντα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Είναι γεγονός πως σαν κίνηση είναι σωστή και έξυπνη η στιγμή που γίνεται.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι τέλειος, ούτε είπε ότι είναι τέλειος. Έχει και αυτός τα… στραβά του όπως κάθε προπονητής. Ο Ολυμπιακός με αυτό που έκανε κι έχοντας δίπλα του τον Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασε ένα μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις. Πρώτα απ' όλα πέρασε ένα μήνυμα στο εσωτερικό της ομάδας που αυτή την περίοδο το χρειαζόταν περισσότερο. Το αφεντικό στον Ρέντη είναι ο Πέδρο Μαρτίνς, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

Οτιδήποτε άλλο είναι κουβέντες για να περνάει η ώρα. Με αυτή την ανανέωση πλέον όλοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν και όλοι είναι υποχρεωμένοι να συσπειρωθούν γύρω από τον κόουτς. Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως είχαν όλο το πεδίο ελεύθερο να… πυροβολούν τον Μαρτίνς.

Τώρα αντιλήφθηκαν πως καλή είναι η κριτική, αλλά όχι η εμπάθεια και το τελευταίο διάστημα βγήκε μεγάλη κακία. Έκανε λάθη και ο Πορτογάλος, αλλά τώρα που ήρθε η στήριξη από ψηλά θα δει και αυτός αλλαγές συμπεριφορών, θα δει τούμπες, αλλά δεν θα του φανεί παράξενο γιατί τα έχει ζήσει ξανά. Σημεία των καιρών είναι και οι σέλφι.

Η ουσία της ιστορίας είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς δεν άφησαν ούτε στιγμή αυτό το θέμα να γίνει σίριαλ και πλέον το κλαμπ μόνο κέρδη μπορεί να έχει.