Ο 5ος κύκλος του profesor Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανανέωσε το συμβόλαιο του για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό και βρίσκεται στην τεχνική του ηγεσία για πέμπτη σερί σεζόν και με στόχο να τον φτάσει ψηλά στην Ευρώπη.

Ο 5ος κύκλος του profesor Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός και Πέδρο Μαρτίνς δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να καταλάβει πλέον ο ένας τον άλλον. Μετά από τέσσερα χρόνια γνωρίζει πολύ καλά η μία πλευρά την άλλη. Έτσι εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση πως η συνεργασία τους θα συνεχιζόταν. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε άφησαν το θέμα να… σύρεται και να γίνεται σίριαλ.

Είχαν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί. Έτσι λοιπόν πήρε και επίσημη μορφή η ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα συνεχίσει να φοράει τη φόρμα του Ολυμπιακού και να κάθεται στην άκρη του πάγκου του για τα επόμενα δύο χρόνια. Ένας προπονητής που απολαμβάνει την πλήρη αποδοχή του κόσμου και υπό τις οδηγίες του η ομάδα του Πειραιά έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά το 2018 μετά από μία καταστροφική σεζόν. Τότε είχε ένα πολύ δύσκολο έργο να καταφέρει να συμμαζέψει τον Ολυμπιακό και να τον κάνει να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Το κατάφερε ο Πορτογάλος προπονητής με τους Πειραιώτες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο την πρώτη του σεζόν, αλλά να μην παίρνουν το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά η διοίκηση και ο κόσμος ήταν ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας.

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ και τον Μάιο του 2020 είχε ανακοινωθεί η ανανέωση της συνεργασίας του κόουτς για τα επόμενα δύο χρόνια. Το συμβόλαιο του ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά η πειραϊκή ΠΑΕ αποφάσισε να κρατήσει τον άνθρωπο που έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο και βρίσκεται αγκαλιά με το τρίτο του πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού 196 φορές και έχει πανηγυρίσει 131 νίκες, μετράει 34 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί 31 φορές. Η ομάδα του Πειραιά σε αυτά τα παιχνίδια έχει σκοράρει 379 φορές και έχει δεχτεί 148 γκολ. Με τον Πορτογάλο προπονητή στην τεχνική του ηγεσία ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη, όπως ο αποκλεισμός της Μίλαν και της Άρσεναλ, ενώ ετοιμάζεται για τα παιχνίδια με την Αταλάντα για το Europa League. Με τον Πορτογάλο προπονητή όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πετύχει προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο στόχος του είναι ένας τελικός με την ερυθρόλευκη φόρμα.