Σαράφης για ΠΑΟΚ: «Τόσα πέναλτι δεν έχω ξαναδεί, είναι κανονικά όλα»

Ο Σταύρος Σαράφης μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Κούρτιτς με τα διαδοχικά γκολ αλλά και τα πολλά πέναλτι που έχει κερδίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης

Σαράφης για ΠΑΟΚ: «Τόσα πέναλτι δεν έχω ξαναδεί, είναι κανονικά όλα»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Γιασμίν Κούρτιτς, οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του, πετυχαίνοντας γκολ σε έξι συνεχόμενους αγώνες.

«Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν σκόραρα τότε με πέναλτι. Το γκολ είναι γκολ δεν έχει σημασία από που προέρχεται. Είναι σημαντικό για την ομάδα μας ότι ο Κούρτιτς σκοράρει. Το δικό μου ρεκόρ είναι δύο κλάσεις πιο πάνω.

Άλλο να εκτελείς από τα 11 βήματα και άλλο στη ροή του αγώνα. Ο Κούρτιτς μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά. Όταν έχεις χαφ που πετυχαίνουν γκολ είναι μεγάλη αβάντα για μια ομάδα».

Για το πως ο Κούρτιτς ξεκίνησε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στον ΠΑΟΚ ενώ προηγουμένως δεν εκτελούσε πέναλτι: «Είναι έμπειρος παίκτης, έχει περάσει από σωματεία καλά. Έχει περάσει από πολλές καταστάσεις για να φτάσει σε ένα σημείο τώρα να μπορεί να πετυχαίνει αυτά τα γκολ, λόγω της εμπειρίας και της ψυχραιμίας που έχει.

Θέλω να δω τη ψυχραιμία του, που έχει μέχρι στιγμής, σε κρίσιμα παιχνίδια που θα αναλάβει να εκτελέσει πέναλτι. Χαίρομαι που ένα χαφ του ΠΑΟΚ, μετά από χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή».

Για το αν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω αλλά μακάρι να βγει. Σε κάθε παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχουμε και ένα πέναλτι, αυτό του δίνει πλεονέκτημα. Τόσα πέναλτι δεν έχω ξαναδεί, είναι κανονικά τα πέναλτι όλα. Αν συνεχιστεί αυτό μπορεί να βγει πρώτος σκόρερ».

Για την παρουσία του Τσιγγάρα: «Όταν έχεις χαφ που ένας συμπληρώνει τα κενά του άλλου, τότε η ομάδα αποδίδει καλύτερα. Αν είχες τρεις Κούρτιτς μέσα στην ομάδα δεν θα είχες αυτή την απόδοση που έχεις τώρα. Ο Τσιγγάρας τρέχει και καλύπτει τα τρεξίματα που δεν έχει ο Κούρτιτς.

Ο Κούρτιτς έχει την εκτέλεση που δεν έχει ο Τσιγγάρας. Όταν ο ένας συμπληρώνει τα κενά του άλλου αυτό είναι το παν για μια ομάδα».

Για το ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης φέτος στον ΠΑΟΚ: «Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έχει μεγάλη ποιότητα».