ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-0: Πέναλτι στην Τούμπα αλλά όχι στο Περιστέρι; (vids)

Παρόμοια φάση με αυτή όπου καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Βούρου στην Τούμπα, είχε συμβεί και στον αγώνα Ατρόμητος-Άρης, όμως τότε δεν είχε δοθεί παράβαση και σωστά, όπως είχε τονίσει στην ανάλυσή του μετά το ματς ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-0: Πέναλτι στην Τούμπα αλλά όχι στο Περιστέρι; (vids)

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως φαίνεται από τα γεγονότα, στα σφυρίγματα δύο διαφορετικών αγώνων της φετινής Super League.

Η απόφαση του ρέφερι Φωτιά (Πέλλας) να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Πραξιτέλη Βούρου εντός περιοχής προκάλεσε έντονες -και εύλογες- αντιδράσεις από την πλευρά του ΟΦΗ, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό η συγκεκριμένη φάση δεν δικαιολογεί την εσχάτη των ποινών.

Δείτε ΕΔΩ τη φάση όπου καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Βούρου

Αρκεί να θυμίσουμε μια σχεδόν ίδια φάση στον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Άρη, όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν ζητήσει πέναλτι σε ανάλογο χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 47' του αγώνα.

Τότε ο διαιτητής του ματς Περράκης (Αθηνών) είχε δει τη φάση στο VAR και απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση, δείχνοντας χαρακτηριστικά με τα χέρια του ότι η μπάλα είχε βρει πρώτα στο πόδι του Παπαδόπουλου στην προσπάθειά του για τάκλιν.

Δείτε ΕΔΩ την επίμαχη φάση στο 3:56 του βίντεο

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είχε δικαιώσει την απόφαση του Περράκη συμφωνώντας ότι δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ του Άρη, καθώς τόνισε πως «ο παίκτης παίζει σκόπιμα την μπάλα με το πόδι του, πριν αυτή βρει στο χέρι του».

Δείτε εδώ την ανάλυση του Κλάτενμπεργκ στο 9:49 του βίντεο: