Σένκεφελντ: «Να πρεσάρουμε καλά τον Ολυμπιακό και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι»

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκεφελντ μίλησε για το ντέρμπι της Λεωφόρου απέναντι στον Ολυμπιακό (16/1, 19.30).

Σένκεφελντ: «Να πρεσάρουμε καλά τον Ολυμπιακό και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι»

Στο «πρόγραμμα αγώνα» του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που θα γίνει την Κυριακή (16/1, 19.30) στην Λεωφόρο μίλησε ο Μπαρτ Σένκεφελντ.

Ο Ολλανδός αμυντικός του «τριφυλλιού» τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να αμυνθεί καλά, αλλά και να πρεσάρει καλά για να πάρει το τρίποντο.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το πώς είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε ένα δυνατό σύνολο και νιώθουμε καλά. Είναι σημαντικό ότι αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν όλοι, γιατί είχαμε κι εμείς προβλήματα με τον κορονοϊό. Όμως τα ξεπεράσαμε κι έχουμε δουλέψει καλά γι’ αυτο το ντέρμπι. Θα δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Προερχόμαστε από μια ήττα που δεν μας άρεσε καθόλου και θέλουμε να ανακάμψουμε. Ξέρουμε ότι αν κερδίζεις αυτά τα μεγάλα ματς, σου δίνεται ώθηση για να ανεβαίνεις ολοένα και ψηλότερα. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να πρεσάρουμε καλά, να είμαστε αποτελεσματικοί αμυντικά, κι όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας θα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα καλά μας στοιχεία και να τα βγάλουμε το γήπεδο. Εκεί πρέπει να στηριχτούμε»,

Για το αν έχει αγωνία για το ντέρμπι: «Είναι πάντοτε μια ξεχωριστή κατάσταση. Έρχεται ένα μεγάλο ντέρμπι και ξέρεις τι σημαίνει για όλους τους ανθρώπους. Για τους οπαδούς, για την ομάδα, για σένα τον ίδιο. Είναι ωραίο το συναίσθημα κι έχεις πάντα την αίσθηση και την ελπίδα ότι θα γυρίσεις στο σπίτι έχοντας πανηγυρίσει τη νίκη»,

Για το πώς έχει προετοιμαστεί ο ίδιος πνευματικά: «Έχω παίξει τόσα πολλά παιχνίδια στην καριέρα μου, που προσπαθώ να το κρατήσω σε φυσιολογικά επίπεδα. Πηγαίνοντας όμως προς το γήπεδο δύο ώρες πριν, το νιώθεις στην ατμόσφαιρα. Είναι κάτι ιδιαίτερο».