Παίρνει παίκτη από την Παρί Σ.Ζ. ο Ολυμπιακός - Ποιος είναι ο Φατιγκά (vid)

Κοντά στην απόκτηση του Μπαντιουγκού Φατιγκά από την Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο Ολυμπιακός, όπως γράφει το ΦΩΣ.

Παίρνει παίκτη από την Παρί Σ.Ζ. ο Ολυμπιακός - Ποιος είναι ο Φατιγκά (vid)

Ρεπορτάζ από τη Γαλλία στέλνουν τον 20χρονο χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν στον Ολυμπιακό. Θεωρούν προχωρημένη την υπόθεση και πως θα κλείσει άμεσα. Για «νέο Αγκιμπού» κάνει λόγο το τμήμα σκάουτινγκ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ανοιχτές έχει τις κεραίες του ο Ολυμπιακός και κοιτάζει ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη. Το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών, άλλωστε, δεν έχει σταματήσει να σκανάρει ποδοσφαιριστές και ειδικά στη Γαλλία που είναι μία αγορά την οποία γνωρίζουν πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν βρει «λαβράκια» στη Γαλλία όπως ο Παπέ Σισέ, ο Ουσεϊνού Μπα, ο Μαντί Καμαρά και τελευταίος ο Αγκιμπού Καμαρά. Παίκτες που αποκτήθηκαν με ελάχιστα χρήματα και έχουν εξελιχθεί σε πρώτα βιολιά στο μεγάλο λιμάνι. Εδώ και καιρό υπάρχει η πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός ψάχνεται στη Γαλλία και εκεί κοιτάζει να βρει έναν «νέο Αγκιμπού». Η αρχική πληροφόρηση έκανε λόγο για παίκτη που θα έπαιζε στην αριστερή πλευρά της άμυνας, αλλά το πλάνο άλλαξε στην πορεία και το άλλαξαν οι συνθήκες.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Γαλλία, ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του ποδοσφαιριστή από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο λόγος για τον Μπαντιουγκού Φατιγκά, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, τον έχει ξεχωρίσει το τμήμα σκάουτινγκ των πρωταθλητών Ελλάδας και κινείται για την απόκτησή του. Στη Γαλλία επιμένουν ότι αναμένονται άμεσες εξελίξεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι τις επόμενες ημέρες ή ώρες αναμένεται να τελειώσει το θέμα.

Ο Τούχελ και οι δέκα συμμετοχές στη Λιγκ 1

Ο Φατιγκά γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2001 και είναι ύψους 1,78 μ. Έχει γεννηθεί στο Παρίσι και η καταγωγή του είναι από το Μάλι. Αγωνίζεται ως «εξάρι» και ως «οκτάρι» και το καλό του πόδι είναι το δεξί. Ποδοσφαιρικά έχει μεγαλώσει στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού έχει παίξει σε σχεδόν όλες τις ομάδες της. Ο 20χρονος χαφ βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας του Παρισιού στα 12 του χρόνια και στα 18 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρί. Έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα με τη φανέλα της οποίας έχει κάνει δέκα συμμετοχές στη Λιγκ 1.

Ο Τόμας Τούχελ ήταν ο άνθρωπος που τον έβαλε να παίξει στην πρώτη ομάδα της Παρί, αφού πρόκειται για έναν προπονητή που του αρέσει να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Φατιγκά έχει παίξει ο Τιάγκο Μότα, ο οποίος είναι προπονητής στην Κ19 της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο νεαρός είναι εξαιρετικός χειριστής με την μπάλα, αλλά ο ερχομός του Ποτσετίνο στο Παρίσι άλλαξε τα δεδομένα για αυτόν. Τον Φεβρουάριο του 2021 δόθηκε δανεικός στην Μπρεστ, η οποία μάλιστα έκανε μία επαφή με την Παρί για να τον αγοράσει, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να τον αποκτήσει. Το καλοκαίρι επέστρεψε στο Παρίσι, αλλά μέχρι τώρα δεν έκανε καν προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Η τελευταία του συμμετοχή έχει καταγραφεί στις 18 Απριλίου 2021, όταν έπαιξε ένα λεπτό στο παιχνίδι κόντρα στη Λανς.

Διαβάστε στο ΦΩΣ αναλυτικά το ρεπορτάζ