Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Καρμπόβνικ, 102 μέρες μετά!

Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ λόγω των απουσιών των Λαλά και Ανδρούτσου, αναμένεται να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα μετά από σχεδόν 3,5 μήνες. Πάει για βασικός κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη (5/1, 19.30).

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Καρμπόβνικ, 102 μέρες μετά!

Τα κουκιά είναι μετρημένα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη (5/1, 19.30). Από τη μία τα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού. Από την άλλη κάποιοι τραυματισμοί. Και τέλος η «πεντάδα» του Κόπα Άφρικα. Όλα αυτά υποχρεώνουν τον Πέδρο Μαρτίνς να πάει σε ενδεκάδα ανάγκης κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Αν θα πρέπει να σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή που θα δούμε αγωνιζόμενο το βράδυ της Τετάρτης (5/1) στην Ριζούπολη, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μίχαλ Καρμπόβνικ. Έχουν περάσει 102 μέρες από την τελευταία φορά που φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Συγκεκριμένα ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία.

Πέρασε σχεδόν ένας ολόκληρος γύρος για να ξαναπάρει την ευκαιρία του. Μην ξεχνάμε ότι την Κυριακή (9/1) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον αστέρα.

Ο Πολωνός ταλαιπωρήθηκε με κάποιους τραυματισμούς που του στέρησαν την παρουσία ακόμα και από τα παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων της χώρας του.

Τώρα, όμως, με δεδομένες τις απουσίες των Λαλά και Ανδρούτσου, ο Καρμπόβνικ θα είναι εκείνος που θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Εκτός κι αν ο Μαρτίνς πάει σε αλχημεία τύπου Βρουσάι ή να βάλει τον πιτσιρικά Νίκολιτς. Τα δύο τελευταία σενάρια φαντάζουν απίθανα, γιατί τις τελευταίες μέρες ο Καρμπόβνικ ήταν εκείνος που δοκιμαζόταν συνεχώς στο δεξί άκρο της άμυνας.

Κατά τ’ άλλα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την ενδεκάδα. Αν εξαιρεθούν ο Βατσλίκ συν την αμυντική τετράδα (Καρμπόβνικ, Ουσεϊνού Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ), είναι ένα ζήτημα πώς θα χωρέσει τους Εμβιλά (φαβορί), Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά σε περίπτωση που επιλέξει το 4-2-3-1. Εκτός κι αν δώσει ξεκάθαρα τον ρόλο του Αγκιμπού στον Μαντί. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Βαλμπουενά πίσω από τον φορ και να μονομαχήσουν για μία θέση δίπλα στον Εμβιλά οι Μαντί και Μπουχαλάκης. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να βρεθεί ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Βρουσάι στα πλάγια.

Ας κρατάμε πάντως ένα μικρό καλάθι, γιατί ο Μαρτίνς πάντοτε κρατάει άσους στο μανίκι του.