Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Οι Σισέ και Ρόνι Λόπες τον εκτόξευσαν στο +8!

Ο Ολυμπιακός, δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά με φουλ επίθεση στα πρώτα 15-20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κέρδισε τον Άρη με 1-0 και ξέφυγε 8 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ. Πρωταγωνιστές οι Σισέ (σκόρερ) και Ρόνι Λόπες (ασίστ). Δοκάρι ο εξίσου καλός Αγκιμπού στο 53'. 

Ολυμπιακός - Άρης 1-0: Οι Σισέ και Ρόνι Λόπες τον εκτόξευσαν στο +8!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Έστω κι αν πέταξε ένα ημίχρονο. Έστω κι αν του χρειάστηκαν ουσιαστικά 15-20 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Το ζητούμενο ήταν να κερδίσει τον Άρη. Το κατάφερε με 1-0 και ξέφυγε 8 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ, που είχε γκελάρει στην Τρίπολη. Πρωταγωνιστές για ακόμη μία φορά ο Παπέ Σισέ που βρήκε δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Ρόνι Λόπες που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις και ο Αγκιμπού που ανέβασε την απόδοσή του στο β' μέρος. Ο Άρης έπαιξε... ταμπούρι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος όταν αποφάσισε να επιτεθεί, το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο και ο Βατσλίκ επί της ουσίας δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει ιδιαίτερα.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε τελικά στον πάγκο τους Μαντί Καμαρά και Χένρι Ονιεκούρου, δύο παίκτες που είχαν απογοητεύσει στην Αμβέρσα. Πήγε με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Λαλά, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Αγκιμπού πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα «φτερά» τους Μασούρα και Ρόνι. Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του κατέβασε μία ομάδα με καθαρά ανασταλτικούς προσανατολισμούς, χρησιμοποιώντας διπλή ζώνη άμυνας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ματς (ειδικά στο πρώτο μέρος).

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΑΣΗ (ΚΙ ΑΥΤΗ… ΑΚΥΡΗ!)

Ο Άρης πήγε όλο το πρώτο ημίχρονο στο δικό του τέμπο, σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς, κάνοντας συνεχείς διακοπές και πολλές μεταβιβάσεις της μπάλας στην πίσω γραμμή για να «παγώσει» τον ρυθμό. Οι Πειραιώτες ενώ είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή, αποδείχθηκαν αρκετά «φλύαροι». Προσπάθησαν αρχικά να απειλήσουν με τον Ρόνι Λόπες και τον Λαλά από τα δεξιά. Εν συνεχεία, προσπάθησαν αριστερά με τους Ρέαμπτσιουκ και Μασούρα. Προς το τελευταίο δεκάλεπτο αναγκάστηκε ο Ελ Αραμπί να βγει αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Άρη, μήπως κατάφερνε να δημιουργήσει ο ίδιος κάποιες προϋποθέσεις. Μάταια όμως… Ο Ολυμπιακός έκανε μία σοβαρή φάση σε 45 (+3 των καθυστερήσεων) λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και αυτή ουσιαστικά δεν πιστώθηκε! Η σκαφτή μπαλιά του Ρόνι Λόπες προς τον Μασούρα που βγήκε στην πλάτη του Σάκιτς, πάτησε περιοχή και στο τέλος πλάσαρε εύστοχα τον Ντένις, ήταν η μοναδική ευκαιρία που θύμισε κάτι από Ολυμπιακό. Είναι άκυρη όμως όλη η ενέργεια, καθώς ο Μασούρας συνελήφθη σε θέση οφσάιντ για χιλιοστά. Κατά τ’ άλλα, ούτε ο Ντένις, ούτε ο Βατσλίκ χρειάστηκε να κάνουν κάποια επέμβαση, με τους Πειραιώτες να μην καταφέρνουν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή (εξαιρείται ένα χτύπημα φάουλ του Ρόνι στο 29' που βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων) και τον Άρη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου να παίζει πίσω από τη σέντρα. Αποτέλεσμα ημιχρόνου; 0-0 με τον Ολυμπιακό να έχει μόλις δύο τελικές (καμία στην εστία) και τον Άρη καμία τελική!

ΞΑΝΑΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΣΙΣΕ - ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΣ

Όπως με τον ΟΦΗ, έτσι και κόντρα στον Άρη, εμφανίστηκε ένας διαφορετικός Ολυμπιακός στο β' ημίχρονο και κατάφερε κιόλας να σκοράρει - όπως και στο Ηράκλειο - πριν καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά παιχνιδιού στην επανάληψη. Με τον ΟΦΗ ο Σισέ σκόραρε στο 49'. Απέναντι στους Θεσσαλονικείς βρήκε δίχτυα στο 54' και έκανε το 1-0, χάρη σε μία ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπες και με καρφωτή κεφαλιά του Σισέ. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Αγκιμπού είχε σημαδέψει το δοκάρι, ενώ στο 49' ο Ρόνι Λόπες από καλή θέση είχε σουτάρει πάνω από την εστία. Ο Άκης Μάντζιος μόλις δέχτηκε το γκολ, αποφάσισε να ρισκάρει. Έριξε στη μάχη τους Μάνο, Μπρούνο Γκάμα, Ιτούρμπε και Λόπεθ έως 74', αλλά δεν είδε... προκοπή από τους παίκτες του, με τον Σισέ εκτός από εκτελεστής, να είναι «βράχος» και πίσω. Εν τέλει, το γκολ του Σισέ στο 54' μετά από την έξοχη σέντρα του επίσης διακριθέντα Ρόνι Λόπες, έφτανε και περίσσευε για να πάει ο Ολυμπιακός στο +8 από την ΑΕΚ!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 54’ Σισέ

Κίτρινες: 40’ Σάκιτς, 67’ Μάνος, 72’ Φαμπιάνο, 93' Ματίγια.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού (92' Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (81’ Ονιεκούρου), Ρόνι Λόπες (81’ Μαντί Καμαρά), Ελ Αραμπί (84' Τικίνιο).

ΑΡΗΣ: Ντένις, Γκανέα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Τζέγκο (82' Ματίγια), Σάσα, Εντιαγέ (58’ Μπρούνο Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (74’ Λόπεθ), Μαντσίνι (74’ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (58’ Μάνος).