ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3: Ο Σισέ έγινε… Ελ Αραμπί (Highlights)

Με δύο γκολ του Σισέ (24', 49') και ένα του Λόπες (60') ο Ολυμπιακός νίκησε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ που είχε προηγηθεί στο 16' με τον Διαμαντή.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3: Ο Σισέ έγινε… Ελ Αραμπί (Highlights)

Με εμφάνιση πρωταθλητή ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο επικρατώντας με σκορ 3-1 του ΟΦΗ. Η ομάδα του Πειραιά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16' με το γκολ του Διαμαντή στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός. Με Σισέ (24', 49') και Λόπες (60') γύρισε το παιχνίδι, διατήρησε το αήττητο και αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στους εννιά βαθμούς. Οι Πειραιώτες έκαναν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Κρητικούς που αν και πάλεψαν το παιχνίδι δεν κατάφεραν να σταματήσουν την αήττητη πορεία των αντιπάλων τους.

Φάσεις και γκολ από την αναμέτρηση ΟΦΗ-Ολυμπιακός (vids)

Με όλους τους βασικούς

Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως αναμενόταν επανέφερε στην ενδεκάδα τους βασικούς του ποδοσφαιριστές. Επέλεξε βέβαια να κρατήσει τον Μαντί στον πάγκο και να βάλει τον Μπουχαλάκη, ενώ ο Λόπες πήρε θέση στο ένα άκρο της επίθεσης. Γι' ακόμα ένα ματς έμεινε εκτός ο Σωκράτης και πήρε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας ο Μπα. Από την άλλη ο Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με διάταξη 4-3-3 έχοντας στα χαφ Τοράλ, Μεγιάδο και Ντε Γκουζμάν, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Λάμπρου, Καστάνιος και Φαν Ντάινεν.

Ψυχρολουσία από τον ΟΦΗ

Η μεσαία γραμμή θα έκρινε τα πάντα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να πάρει την κατοχή της μπάλας και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Πράγματι σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που γινόταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Στο 12', όμως και χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση ο Μπα έκανε ένα κακό γύρισμα στον Βατσλίκ, αλλά ο Καστάνιος δεν πρόλαβε και ο Τσέχος μπλόκαρε τη μπάλα. Η ζημιά για τον Ολυμπιακό έγινε στο 16' όταν μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΟΦΗ οι αμυντικοί των πρωταθλητών Ελλάδας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα και ο Διαμαντής με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ένα γκολ που ήρθε κόντρα στη ροή του ματς και ήταν αποτέλεσμα των ατομικών λαθών που κάνουν οι Πειραιώτες.

Άμεση αντίδραση με Σισέ

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έβγαλε αντίδραση στο γήπεδο και άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Πίεσε τον ΟΦΗ και στο 24' ο Λόπες έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το έκανε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σισέ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εμβιλά. Το 1-1 έγινε άμεσα από τους Πειραιώτες, αλλά στη συνέχεια η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή είναι η φάση του 34' που διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Ελ Αραμπί, ενώ ο Διαμαντόπουλος μετά από υπόδειξη του επόπτη καταλόγισε οφσάιντ. Εκτός από αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά τον ΟΦΗ.

Το γύρισε με Σισέ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια μπήκε με διάθεση να παίξει με το χρονόμετρο. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να ροκανίσουν το χρόνο και να χτυπήσουν στην κόντρα τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, μπήκαν στο ματς δυνατά και αποφασισμένοι να σκοράρουν και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Το πέτυχαν αυτό μετά από μία στατική φάση. Ένα κόρνερ του Λόπες στο 49' έφερε τη μπάλα στην περιοχή, ο Εμβιλά έκανε το γύρισμα και ο Σισέ από κοντά με πλασέ σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό. Σε εκείνο το σημείο έγινε το 2-1 για τον Ολυμπιακό και τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα.

Σφραγίδα από Λόπες

Οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο με τον ΟΦΗ να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς ανέβαζαν όλο και περισσότερο την πίεση τους με τον Ρόνι Λόπες να είναι πρωταγωνιστής σε αυτό το πολύ καλό διάστημα της ομάδας του Πειραιά. Στο 60' ήταν η σειρά του Ρόνι Λόπες να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της άμυνας του ΟΦΗ να διώξει τη μπάλα και κατάφερε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ, το δεύτερο συνεχόμενο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους Πειραιώτες και στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ. Ο Επασί ήταν αυτός που κράτησε σε νορμάλ επίπεδα τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 72' οι πρωταθλητές είχαν δοκάρι με τον Μπα μετά από φάση διαρκείας. Έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από μία πολύ δύσκολη έδρα, αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους εννιά βαθμούς και περιμένει την Κυριακή το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Μικρογραφία

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

Γήπεδο: Θόδωρος Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σκόρερ: 16' Διαμαντής, 24' Σισέ, 49' Σισέ, 60' Λόπες

Κίτρινες:-

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74' Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης - Τοράλ (89' Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν - Φαν Ντάινεν (68' Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68' Καμάου), Καστάνιος (86' Γιάννου)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65' Μαντί Καμαρά)- Αγκιμπού, Μασούρας (80' Ονιεκούρου), Ρόνι Λόπες (89' Βαλμπουενά)- Ελ Αραμπί (89' Τικίνιο).