ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: «Κηδεία» στην Τούμπα (highlights)

Ο Άρης με γκολ του Μαντσίνι στο 41’ μετά την ασίστ του εξαιρετικού Εντιαγιέ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο ντέρμπι που διεκόπη στο 92' αλλά ολοκληρώθηκε περίπου 50 λεπτά αργότερα. Δέκα πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: «Κηδεία» στην Τούμπα (highlights)

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε εξαιρετικό ρυθμό στο ξεκίνημα με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά, αλλά τον Άρη να πατάει εξαιρετικά και τον Άκη Μάντζιο να δικαιώνεται με την επιλογή του να ξεκινήσει με τριάδα στη μεσαία γραμμή (Σάσα, Εντιαγέ, Τζέγκο).

Ο ΠΑΟΚ στο 19’ είχε δοκάρι με τον Κούρτιτς, ενώ ο Άρης στο πρώτο 20λεπτο πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή και έβγαλε φάσεις αλλά ο Πασχαλάκης κράτησε. Βέβαια μετά το 20’ η ομάδα του Μάντζιου κυριάρχησε, έκλεψε μπάλες, έβγαινε ωραία στην επίθεση, απείλησε, έχασε ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκε στο 41’ με τον Μαντσίνι, σε μια φάση που ξεκίνησε όλη από τον Εντιαγέ, να γράφει το 0-1.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Στο β’ ημίχρονο ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Ελ Καντουρί αντί του κάκιστου Μουργκ, ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που άγγιξε το 0-2 με το ξεκίνημα. Εάν εκεί ο Σάσα είχε κάνει το γκολ, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, που είχε βέβαια και δοκάρι (στο πάνω μέρος και πέρασε άουτ) στο 51’ με τον Άντρια Ζίβκοβιτς σε σέντρα σουτ του Σέρβου άσου.

Ο Λουτσέσκου στο 61’ θέλησε να δώσει πνοή και με τους Μιτρίτσα, Άκπομ (ο Ελ Καντουρί γύρισε στα χαφ, δίπλα στον Κούρτιτς) ενώ ο Μάντζιος πέρασε τον Γκάμα αντί του Μαντσίνι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν κλειστεί και είχαν δώσει χώρο στους γηπεδούχους που απείλησαν στο 68’ με τον Κούρτιτς (έβγαλε ο Κουέστα), σε ένα διάστημα όπου ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα.

Ο προπονητής του Άρη σωστά έριξε στη...μάχη και τον Ματίγια στη μεσαία γραμμή αντί του εξαιρετικού αλλά κουρασμένου Εντιαγέ, ενώ πέρασε και τον Μάνο αντί του Καμαρά. Βέβαια το ζήτημα για τον Άρη ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό και να πάρει ανάσες. Βέβαια μετά τις κινήσεις του Μάντζιου, η ομάδα του Άρη πήρε μέτρα, πρέσαρε, δεν είχε παθητικό ρόλο και κράτησε σχετικά εύκολα αυτό το πολύτιμο 0-1.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-1

Διαιτητής: Μάντεν

Σκόρερ: 41’ Μαντσίνι

Κίτρινες: Τέιλορ, Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία, Κούρτιτς, Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Οι συνθέσεις...

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Τέιλορ (82' Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Κούρτιτς, Σβαμπ (61’ Μιτρίτσα) – Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Άντρια Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ – Σβιντέρσκι (61’ Άκπομ)

ΑΡΗΣ: Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (74’ Ματίγια) – Μαντσίνι (67’ Γκάμα), Ματέο Γκαρσία, Καμαρά (74’ Μάνος)