Αγγλία γίναμε!

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στους φιλάθλους οι ομάδες της Super League και της Β’ Εθνικής.

Αγγλία γίναμε!

Παρατηρώντας κάποιος εξαρχής το χθεσινό πρόγραμμα των αγώνων σε Super League και Β’ Εθνική, θα περίμενε να περάσει ένα «μουντό» ποδοσφαιρικό απόγευμα. Δεν προδιέθεταν τα ζευγάρια για ιδιαίτερες συγκινήσεις, ωστόσο στην πράξη δικαιώθηκαν οι πιστοί ποδοσφαιρόφιλοι που είτε πήγαν στα γήπεδα είτε παρακολούθησαν τηλεοπτικά τις αναμετρήσεις.

Η καλή μέρα φάνηκε από το… μεσημέρι, όταν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος έπαιξαν… πόλο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Έξι γκολ έβαλαν οι Αρκάδες, δίχως μάλιστα τον γκολτζή τους Χερόνιμο Μπαράλες που εξέτισε την τελευταία αγωνιστική της ποινής του. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος, που έβαζε και δεχόταν γκολ με το… σταγονόμετρο, επίσης ενεπλάκη σε αυτή την αναμέτρηση-ροντέο που στο φινάλε τον βρήκε να πέφτει και να… γκρεμοτσακίζεται.

Η συνέχεια δόθηκε στους «Ζωσιμάδες», στο μοναδικό ίσως παιχνίδι που εκ των προτέρων υπήρχαν προσδοκίες για κάτι καλό από πλευράς θεάματος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΚ, δύο από τις πλέον παραγωγικές ομάδες της Super League, δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών, σε σημείο που το τελικό 1-2 να φαντάζει πολύ φτωχό για να αποδώσει την εικόνα της συνάντησης. Το αποτέλεσμα που κρατά τον «Δικέφαλο» ως τον βασικό διεκδικητή του τίτλου, καθώς μείωσε την απόσταση από τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους τρεις βαθμούς, έστω και με ματς περισσότερο.

Ακόμα και στη Ριζούπολη, όπου δεν μπήκε γκολ, κάθε άλλο παρά έλειψαν οι συγκινήσεις. Ο Απόλλων ήθελε πάρα πολύ τη νίκη στην κούρσα για τη σωτηρία, είχε τις καλές στιγμές του, αλλά για μία ακόμα φορά δεν βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Και η Λαμία ωστόσο επιβεβαίωσε τη δική της δυναμική και ποιότητα μεσοεπιθετικά χτυπώντας στην κόντρα και θα μπορούσε και αυτή να καταφέρει ακόμα ισχυρότερο πλήγμα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Πέρα όμως από τα «μεγάλα σαλόνια», ανάλογη πανδαισία θεάματος καταγράφηκε και στη Β’ Εθνική. Εκεί όπου αποδείχθηκε ότι τόσο καιρό η ΕΡΤ «πυροβολούσε τα πόδια της», όταν δεν έκλεινε τη συμφωνία για τη μετάδοση των αγώνων της κατηγορίας. Τα «χωριά», όπως αποκαλούσαν κοροϊδευτικά οι επιτελείς της δημόσιας τηλεόρασης τις ομάδες της Β’ Εθνικής, για μία ακόμα αγωνιστική απέδωσαν σε υψηλό επίπεδο. Και από τύχη, το πρώτο Σαββατοκύριακο που συνοδεύτηκε από μετάδοση στην ΕΡΤ 3 και στην ΕΡΤ Flix μπήκαν γκολ μοναδικής ομορφιάς. Στον Ασπρόπυργο ο Ρούνεϊ του Καραϊσκάκη διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με τον Παναθηναϊκό Β’ με γκολάρα που θύμισε τον συνεπώνυμό του Άγγλο επιθετικό όταν βρισκόταν στα ντουζένια του. Λίγο αργότερα, στη Μεσσήνη, ο Νίκος Αναστασόπουλος έβαλε το γκολ της χρονιάς, σκοράροντας από τα 60 μέτρα κόντρα στον Εργοτέλη. Ήδη οι φάσεις αυτές έγιναν highlights από την ΕΡΤ και προβάλλονται ακόμα και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σήμερα θα γίνουν γνωστές και οι τηλεθεάσεις των αγώνων που θα είναι λογικά οι υψηλότερες της εβδομάδας για λογαριασμό της ΕΡΤ 3. Τα «χωριά» θα κρατήσουν εκτός από το θέαμα ψηλά και τους αριθμούς ενός καναλιού που οι επιτελείς του δεν μπορούσαν να σηκώσουν πάνω από μερικές χιλιάδες τηλεθεατές, πριν πάρουν στα χέρια τους τα δικαιώματα της Β’ Εθνικής.