Όσα ξέρει ο Μαρτίνς δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Διαβάζοντας σχόλια με την έναρξη του β’ ημιχρόνου της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αναφορικά με την αλλαγή του Γκάρι Ροντρίγκες, σκεφτήκαμε πως πάλι καλά που είναι άδειο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όσα ξέρει ο Μαρτίνς δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Ειλικρινά δεν ξέρουμε και εμείς τι θα είχε ακούσει ο Πέδρο Μαρτίνς, από τους «προπονητές» της εξέδρας για την απόφασή του να βγάλει εκτός τον Ροντρίγκες και να χρησιμοποιήσει τον Ονιεκούρου. Θα έπρεπε δηλαδή ο Πορτογάλος, την ώρα που θα ξεκινούσε το β’ ημίχρονο, να σταματήσει να βλέπει το ματς και να δίνει οδηγίες, να πάρει το μικρόφωνο και να εξηγήσει στον κόσμο γιατί αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.

Μπορεί κάποιοι να γελάνε, αλλά στο παρελθόν, σε αγώνα του Ολυμπιακού, λίγο έλειψε αυτό να συμβεί και είμαι βέβαιος πως έχει συμβεί κάτι ανάλογο και σε ματς άλλων ομάδων. Κάποιοι το περιστατικό που θα αναφέρουμε το έχουν ζήσει (όπως εμείς) από κοντά, κάποιοι το έχουν διαβάσει και κάποιοι που δεν το γνωρίζουν καλό θα είναι να ρωτήσουν και να μάθουν για να καταλάβουν τη διαφορά του προπονητή με τον «προπονητή» της εξέδρας!

Μιλάμε για τον Απρίλιο του 1998. Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τότε, υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Πανηλειακό που βάζει δύσκολα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» γυρίζουν το ματς, με κορυφαίο τον Πίτερ Οφορίκουε. Ο Γκανέζος φορ όμως στο β’ ημίχρονο αισθάνεται ενοχλήσεις και ο Μπάγεβιτς, ο οποίος ετοίμαζε αλλαγή άλλον παίκτη φυσικά, αναγκαστικά τον περνάει εκτός αγώνα.

Για λίγα λεπτά ακολούθησε μια «τρελή» κατάσταση, με περίπου 25.000 φίλους του Ολυμπιακού (δεν θυμόμαστε να μην είδαμε άνθρωπο να πετάγεται από την καρέκλα του) να αποδοκιμάζουν τον Μπάγεβιτς, ο οποίος σηκώθηκε, θέλησε να εξηγήσει (!), κλότσησε πάνω στα νεύρα του μια καρέκλα και ήταν έτοιμος να φύγει!

Την ίδια ώρα ο Καραπιάλης και οι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να εξηγήσουν στον κόσμο (τελικά λίγα λεπτά αργότερα το αντιληφθήκαμε όλοι) πως ο Οφορίκουε πονούσε και γι’ αυτό έγινε αλλαγή.

Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και την Κυριακή εάν είχε κόσμο; Να πήγαινε λοιπόν ο Μασούρας να εξηγήσει στον κόσμο γιατί έγινε αλλαγή ο Γκάρι Ροντρίγκες; Αυτά δεν γίνονται και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η γκρίνια. Γιατί δεν παίζει ο ένας, γιατί ξεκίνησε ο άλλος. Στον Ολυμπιακό αφεντικό τα τελευταία χρόνια είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Λέτε να είναι «τρελός» ο Πορτογάλος και να ήθελε την Κυριακή το βράδυ να κάνει αλλαγή έναν από τους καλύτερούς του παίκτες ή είμαστε στα αποδυτήρια και στον Ρέντη και ζούμε τους ποδοσφαιριστές;

Οι φίλοι του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα οι «προπονητές» της εξέδρας πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως «όσα ξέρει ο Μαρτίνς δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος».

Όχι πως ο Πορτογάλος είναι αλάνθαστος και τα κάνει όλα σωστά. Φυσικά και κάνει λάθος επιλογές, φυσικά και υπάρχουν ματς που δεν έχει προετοιμάσει σωστά την ομάδα του. Εξάλλου, δεν υπάρχει και προπονητής παγκοσμίως που να τα κάνει όλα τέλεια (ούτε ο Γκουαρντιόλα).

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνος που δουλεύει κάνει και λάθη και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έχει αποδείξει πως είναι ένας άνθρωπος εργατικός που προσπαθεί για το καλύτερο του συλλόγου.