Η διοίκηση του Καυτανζογλείου απάντησε στον ΠΑΟΚ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Καυτανζογλείου εξέφρασε τη δική της διάσταση για τα όσα υποστήριξαν οι παράγοντες του «Δικεφάλου» για τη χρήση των εγκαταστάσεων του Σταδίου

Η διοίκηση του Καυτανζογλείου απάντησε στον ΠΑΟΚ

Απάντησε στον ΠΑΟΚ η διοίκηση του Καυτανζογλείου για το θέμα της έδρας του «Δικεφάλου».

Με ανακοίνωσή της, η επιτροπή του γηπέδου αναφέρει τη θέση της για τις εξελίξεις, οι οποίες προκάλεσαν την οργή από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Διοίκησης απάντησε θετικά τον Ιούλιο 2021, στο αίτημα της ομάδας ΠΑΟΚ Β να αγωνισθεί για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

Μεσολάβησε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Επιτροπής Διοίκησης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα UEFA YOUTH LEAGUE 2021/2022, της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κ19 με την ομάδα της MSK ZILNA που πραγματοποιήθηκε στις 29.9.2021, η οποία υλοποιήθηκε και αναμένεται η εξόφλησή της.

Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο προώθησε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης, για τη χρήση από την ομάδα ΠΑΟΚ Β, με ανοικτά τα σημεία προς συζήτηση, ώστε να ακολουθήσει διαπραγμάτευση επί αυτών, ως είθισται.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΚΕΣ, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Σταδίου και του Έλληνα φορολογούμενου.

Σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτηση επί της σύμβασης και των όρων της, μεταξύ υπηρεσιακού παράγοντα του ΚΕΣ και εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξελίχθηκε ομαλά και ορίσθηκε συνάντηση για την Πέμπτη 7/10/2021, το μεσημέρι, για να γίνει η διαπραγμάτευση των επί μέρους όρων, μεταξύ εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της Επιτροπής Διοίκησης, και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Στη συνομιλία αυτή γνωστοποιήθηκε ότι το σχέδιο της σύμβασης είναι πανομοιότυπο με αυτό που εστάλη στην ομάδα ΤΡΙΓΛΙΑ (ΗΡΑΚΛΗΣ) για τη χρήση του ΚΕΣ, κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο.

O ΠΑΟΚ δεν πάει στο Καυταντζόγλειο, η ομάδα Β΄ στο γήπεδο Μακεδονικού και αναζητά νέα έδρα

Ξαφνικά ενημερωθήκαμε από τον Τύπο προ ολίγου ότι «αποφάσισε ο ΠΑΟΚ Β να αφήσει την επιλογή του Καυτανζογλείου, γιατί είναι απαράδεκτη η τελική (;) σύμβαση, ότι καταστρατηγεί κάθε προηγούμενη συζήτηση και προφορική συμφωνία» κλπ., τα οποία δεν ισχύουν.

Ειδικά για το θέμα της μετεγκατάστασης της ομάδας ΠΑΟΚ και τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση για την Επιτροπή Διοίκησης, τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που συμμετέχουν στις συναντήσεις με αυτήν, δεν συνάδουν με το μέχρι σήμερα κλίμα που έχει διαμορφωθεί, και με την προσπάθεια εκ μέρους της Επιτροπής Διοίκησης να δίνονται λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν σε ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα.

Η φιλοξενία της Α’ ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, απαιτεί την υπογραφή μιας άλλης ειδικής σύμβασης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι η σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια το σύνολο των εργασιών και των παρεμβάσεων που θα προηγηθούν στο Στάδιο.

Τα τεχνικά δεδομένα πάνω στα οποία θα βασιστεί η Οικονομοτεχνική Μελέτη καθώς και οι προδιαγραφές του Σταδίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, αποτελούν το περιεχόμενο της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της Επιτροπής Διοίκησης του ΚΕΣ και της ΓΓΑ.

Χρειάζεται η συνεργασία και η συνδρομή όλων των μερών, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το προαπαιτούμενο στάδιο, για να οδηγηθούμε σε υπογραφή Σύμβασης για τη φιλοξενία της Α’ ομάδας του ΠΑΟΚ. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΕΔ του ΚΕΣ δε μπορεί μόνη της να επιλύσει αυτό το ζήτημα».