Πω, πω ένας Τικίνιο και μια Σάλας!

Bάλσαμο για τον Ολυμπιακό η ευρεία νίκη επί του Απόλλωνα , χάρη στην έκρηξη του Τικίνιο με δύο γκολάρες ενώ η Σάλας όταν ξεχνούσε ότι είχε πρόβλημα με το πόδι της «σκότωνε» την Αστερίξ και έδινε μια σιγουριά στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Πω, πω ένας Τικίνιο και μια Σάλας!

Bάλσαμο για τον Ολυμπιακό η ευρεία νίκη επί του Απόλλωνα προκειμένου να πάει χωρίς... αναταράξεις στη δύσκολη τριάδα αγώνων με Αστέρα στην Τρίπολη, Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και Παναθηναϊκό στον Πειραιά.

Στα ευχάριστα και η έκρηξη του Τικίνιο με δύο γκολάρες, που έδωσε δείγμα γραφής όσον αφορά το σκοράρισμα. Μαζί με τον Ελ Αραμπί θα έχουν ζεστές κάννες και θα είναι φόβητρο των αντιπάλων τους. To ύψος (1.87) και η ευχέρεια να κινείται μέσα στην περιοχη του επιτρέπουν να χτυπάει απ όλες τις θέσεις, παντοιοτρόπως. Στήριξη στον Μαρτίνς από τους οργανωμένους οπαδούς που ήταν σε καλό φεγγάρι και μετά τον Πορτογάλο αποθέωσαν και τον Σπανούλη έξω από το σπίτι του.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στο Αγρίνιο, παρά την εκπληκτική απόδοση του Παναιτωλικού, και έβγαλε με επιτυχία τρία δύσκολα ταξίδια σε Γιβραλτάρ, Τρίπολη και Αιτωλοακαρνανία. Τρίποντο και για την ΑΕΚ, με τον Αραούχο να λύνει τον γόρδιο δεσμό απέναντι στην καλή για άλλη μια φορά Λαμία.

Α, είχαμε και την πρώτη απόλυση από τον συνήθη ύποπτο Mονεμβασιώτη, που δεν έχει υπομονή και αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, με νέο θύμα τον Πετράκη, μόλις την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πέρυσι έμεινε όλη τη χρονιά ο Παράσχος, έφυγε μόνος του, αλλά στην προηγούμενη θητεία του στην Σούπερ Λιγκ...

Ο Παναθηναϊκός μόλις βγήκε από την Αθήνα έκανε δύο ήττες σε Γιάννινα και Θεσσαλονίκη διαλύοντας τις φρούδες ελπίδες που πλημμύρισε τους φίλους του στην πρεμιέρα. Αντίθετα ο Άρης έκανε σεφτέ στις νίκες με σπουδαίο Καμαρά και όλα δείχνουν ότι ξεπερνά την αγωνιστική κρίση και ο Μάντζιος πατά γερά στα πόδια του.

Πω, πω μια Σάλας!

Όταν γράφαμε περισσότερο από ένστικτο και λιγότερο από πληροφόρηση για τη Βίλμα Σάλας ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, ειλικρινά δεν περιμέναμε πως θα έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα μια τόσο σπουδαία παίκτρια που έδωσε τα διαπιστευτήριά της με το… καλημέρα.

Γράφαμε ότι ο Ολυμπιακός κινείται για τις Σάλας και Όγκοστ και η Κουβανή ήταν αυτή που φόρεσε τη φανέλα του πρωταθλητή, αφού την προσέγγισε με τον σωστό τρόπο και την έπεισε ότι θα τη βοηθήσει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Η οργάνωση και η τεχνογνωσία που υπάρχουν στον Πειραιά είναι εχέγγυο για κάθε μεγάλο παίκτη-τρια και ιδιαίτερα για αυτούς-ές που περνούν κρίση λόγω τραυματισμού. Η Κουβανή δούλεψε σκληρά με τον φυσικοθεραπευτή Αλέξη Νακαστσή επί 90 ημέρες, πρωί και βράδυ, και επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από απουσία έντεκα μηνών και δύο χειρουργεία στους χιαστούς.

Παρά το ψυχολογικό πρόβλημα που έχει, κουτσαίνει, παρότι δεν πονάει το πόδι της, έδειξε ότι θα είναι η καλύτερη ξένη παίκτρια που ήρθε στην Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά με την υγεία της. Η Σάλας όταν ξεχνούσε ότι είχε πρόβλημα με το πόδι της «σκότωνε» την Αστερίξ και έδινε μια σιγουριά στην επίθεση του Ολυμπιακού. Φανταστείτε τι θα δούμε όταν είναι 100% έτοιμη και θα βρεθεί με την πασαδόρο Στέλλα Χριστοδούλου, με την οποία δεν έχει ακόμη αρμονική συνεργασία και είναι φυσιολογικό.
Η Σάλας, εξάλλου, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, έχει πολύ καλή υποδοχή και ήταν κορυφαία και στην πρώτη μπαλιά στο ματς με την Αστερίξ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο συμπατριώτης της, Κουτίνιο, την επέλεξε ανάμεσα σε πολλές παίκτριες από τη νησί λέγοντας «είναι η μοναδική Κουβανή που έχει καλή υποδοχή». Μπορεί να λέτε ότι βιαζόμαστε γιατί ακόμη δεν την είδαμε, παικτάρα τη βαφτίσαμε, η μεγάλη παίκτρια όμως φαίνεται με δυο τρεις κινήσεις.
Πολύ φοβόμαστε ότι η Σάλας θα είναι στα τοπ της σε έναν δυο μήνες και θα ηχήσουν… Σειρήνες από το εξωτερικό, γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην υπάρχει μπάι άουτ και υπάρξει κίνδυνος να φύγει από τον Ολυμπιακό πριν ακόμη καλά καλά την απολαύσουμε.