ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Λάμπης Κουϊρουκίδης

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Λάμπης Κουϊρουκίδης.

ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Λάμπης Κουϊρουκίδης

Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Λάμπης Κουϊρουκίδης. Ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

Γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου 1930 στους Σιταγρούς Δράμας, πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στη Δόξα Δράμας.

Στον ΠΑΟΚ πήγε το 1953 και συγκρότησε μαζί με τους Γιεντζή και Παπαδάκη μία εξαιρετική τριπλέτα η οποία έμεινε ονομαστή για την επιθετική της αποτελεσματικότητα με την πάροδο των χρόνων.

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1953 μέχρι το 1960, πετυχαίνοντας 91 γκολ σε 161 παιχνίδια. Στις 21 Απριλίου 2019, ήταν αυτός που εμφανίστηκε πρώτος, γνωρίζοντας την αποθέωση στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ ΠΑΟΚ αναφέροντας:

«Ο ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάμπη Κουιρουκίδη, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Ο αείμνηστος Λάμπης Κουιρουκίδης, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1953 μέχρι το 1960, πετυχαίνοντας 91 γκολ σε 161 παιχνίδια, και ήταν εκείνος που με την είσοδο του στο γήπεδο της Τούμπας "έδωσε το σύνθημα" για να ξεκινήσει η λαμπρή γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, στις 21 Απριλίου του 2019.

1955: Τα πρώτα Χριστούγεννα του «Φωτός» (vid)

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

Η ΠΑΕ από την πλευρά της ανέφερε:

«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αισθάνεται φτωχότερη μετά την απώλεια του Λάμπη Κουϊρουκίδη. Μιας ξεχωριστής προσωπικότητας κι ενός εκ των βασικότερων ποδοσφαιριστών της ομάδας του '50, που συνέβαλε τα μέγιστα στη μετέπειτα γιγάντωση του συλλόγου.

Η ανάμνηση του θα μας συντροφεύει πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».