«Συναγερμός» και για Ονιεκούρου ενόψει Κόπα Άφρικα

Ο Χένρι Ονιεκούρου είναι στην προεπιλογή της Νιγηρίας για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπερ σημαίνει ότι υπολογίζεται ξανά από την Εθνική του και δεν αποκλείεται να βρεθεί Γενάρη - Φλεβάρη στο Κόπα Άφρικα.

«Συναγερμός» και για Ονιεκούρου ενόψει Κόπα Άφρικα

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Μαρτίνς τον Ιανουάριο, αλλά καλό είναι ώρες-ώρες να το υπενθυμίζουμε, γιατί δεν είναι και πολύ μακριά. Λίγο παραπάνω από τέσσερις μήνες απέμειναν για το Κόπα Άφρικα.

Αφορμή για το ρεπορτάζ που διαβάζετε, στάθηκε η κλήση του Ονιεκούρου στην Νιγηρία.

Αν δεν φύγει ούτε ο Σισέ, ούτε και ο Καμαρά, κάτι το οποίο είναι και το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή με βάση τις εξελίξεις που υπάρχουν, τότε ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να έχει οκτώ παίκτες του στο Κόπα Άφρικα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο!

Μέχρι και ο Χένρι Ονιεκούρου θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα, μολονότι στο παρελθόν ήταν «μία μέσα - μία έξω» στις κλήσεις της Νιγηρίας.

Ο Νιγηριανός εξτρέμ είναι στην προεπιλογή για τα ματς του Σεπτεμβρίου της Εθνικής ομάδας της χώρας του και αυτομάτως σήμανε «συναγερμός», καθώς είναι εν δυνάμει στα πλάνα του προπονητή του και για το Κόπα Άφρικα. Ακόμα και να μην είναι στην τελική λίστα για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, η ουσία είναι ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον έχει στο μυαλό του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει στη διάθεσή του αυτή τη στιγμή τους Σενεγαλέζους Παπέ Σισέ και Ουσεϊνού Μπα, τους δύο Καμαράδες (Μαντί και Αγκιμπού) με την Γουινέα, τον Ονιεκούρου με την Νιγηρία, τον Κούντε με το Καμερούν και τον Ελ Αραμπί με το Μαρόκο. Σε αυτούς προσθέστε και τον Χασάν με την Αίγυπτο, καθώς δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει έως τις 31 Αυγούστου και αν θα μείνει ή θα πωληθεί τελικά.

Θα είχε και τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ με την Εθνική Τυνησίας, αλλά ο 25χρονος δεξιός μπακ είναι «υπό μεταγραφή» και για αυτό τον λόγο δεν τον αναφέρουμε.