Ολυμπιακός - Άρης 3-0: Ο Ραντζέλοβιτς έστειλε «μήνυμα» για Νέφτσι (highlights)

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς ήταν εκ των κορυφαίων της φιλικής νίκης του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (3-0) και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει και κόντρα στην Νέφτσι Μπακού. Δύο δοκάρια ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, που είχε πολύ καλή παρουσία ενόψει Αστάνα στο πρώτο κομμάτι των δύο ημιχρόνων.

Ολυμπιακός - Άρης 3-0: Ο Ραντζέλοβιτς έστειλε «μήνυμα» για Νέφτσι (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Άρη σε φιλική αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτ, ο οποίος έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα και κόντρα στην Νέφτσι. Τα γκολ οι Καμαρά (37’), Εμβιλά (43’) και Ραντζέλοβιτς (78’), ενώ ο Άρης ήταν αρκετά δραστήριος στα πρώτα 20 λεπτά και των δύο ημιχρόνων, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια στο πρώτο 45λεπτο.

Ολυμπιακός - Άρης: Γκολ και φάσεις από την αναμέτρηση (vid)

ΜΕ 4-3-3 Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τελικά να πάει με 4-3-3. Με τον Τζολάκη στα γκολπόστ, δείγμα του ότι σκοπεύει να τον βάλει και με την Νέφτσι την προσεχή Τετάρτη (21/7), τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά τριάδα στα χαφ και τους Μασούρα - Ραντζέλοβιτς να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΑΡΗΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Άρης φάνηκε στα πρώτα λεπτά να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είχε μάλιστα και την πρώτη καλή φάση στο ματς με τον Μπεναλουάν να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία (16’), ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι σε σουτ του Σάσα που σταμάτησε στο οριζόντιο της εστίας του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός έως και το πρώτο μισάωρο δεν είχε να επιδείξει κάτι επιθετικά, με τον Άρη να φτανει κοντά στο 0-1, όταν ο Μαντσίνι έστρωσε τη μπάλα στον Γκάμα κι εκείνος σούταρε πάλι στο δοκάρι! Τελικά, ό,τι δεν κατάφερε ο Άρης, το πέτυχε ο Ολυμπιακός στην πρώτη του ουσιαστικά καλή ευκαιρία στο 37’. Σέντρα του Ραντζέλοβιτς από τα δεξιά, κεφαλιά του Καμαρά και... 1-0. Στο 43’ ήταν η σειρά του Εμβιλά να σκοράρει με σουτ στην κίνηση έπειτα από ωραία πάσα του Ελ Αραμπί.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΩΣ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΧΑΦ

Πολλά είχαμε ακούσει για τον Αγκιμπού Καμαρά και ο Μαρτίνς έσπευσε να τον ρίξει στη μάχη στο δεύτερο ημίχρονο με το «καλημέρα». Αρχικά τον πέρασε στο αριστερό φτερό της επίθεσης, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αλλάζει τον σχηματισμό σε 4-4-2 καθώς πέρασε και ο Χασάν στο πλευρό του Ελ Αραμπί. Μετά την αντικατάσταση του Ελ Αραμπί στο 65’ από τον Βρουσάι, ο Αγκιμπού πέρασε πίσω από τον Χασάν σε έναν σχηματισμό 4-2-3-1. Περισσότερο φάνηκε στον άξονα, αν και η αλήθεια είναι ότι στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε ως εξτρέμ δεν πήγε και πολλές φορές η μπάλα από την πλευρά του.

MVP Ο ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε στο 78’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Ραντζέλοβιτς από τα φιλικά της Αυστρίας έχει δείξει αποφασισμένος να ξανακερδίσει το στοίχημα. Ένα στοίχημα που λίγο έλειψε να χάσει κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ξεκάθαρα ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ως προς τη διάθεση, ως προς την ταχύτητα που έβγαζε στο παιχνίδι του, ως προς την δημιουργικότητά του. Το γκολ του βέβαια φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Κούντε με την κατά μέτωπο κίνηση που έκανε και μπήκε σαν σφαίρα στην περιοχή, αλλά και η εκτέλεση του Σέρβου ήταν ιδανική, κάτι που δεν είχε συμβεί λίγα λεπτά νωρίτερα σε μία αντίστοιχη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, είχαμε την ίδια εικόνα. Έναν Άρη να μπαίνει πολύ καλά στο πρώτο τέταρτο, να χάνει δύο καλές ευκαιρίες με τους Σούντγκρεν (47’) και Μήτρογλου (59’, άπλωσε ωραία το κορμί του ο Τζολάκης), αλλά στη συνέχεια μίλησε οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα.

ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΑΡΗΣ

Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους είχαν μία εικόνα ανάλογη της περσινής. Έστω και από αυτό το μικρό δείγμα γραφής (σ.σ. δεν μπορούν να βγουν τόσο ασφαλή συμπεράσματα από ένα φιλικό μέσα Ιουλίου), έδειξαν ότι θα πάνε την επόμενη εβδομάδα με την Αστάνα για να διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση. Καλή κυκλοφορία της μπάλας σε αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά και στα τρία γκολ που δέχτηκαν, είδαν την άμυνά τους να διασπάται με χαρακτηριστική ευκολία.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 3-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Σκόρερ: 37’ Καμαρά, 43’ Εμβιλά, 78’ Ραντζέλοβιτς.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Σεμέδο (65’ Μπα), Παπασταθόπουλος (79’ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79’ Σουρλής), Μπουχαλάκης (65’ Κούντε), Καμαρά (46’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (79’ Τσούμιτς), Μασούρας (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (65’ Βρουσάι).

ΑΡΗΣ: Ντένις (46’ Κουέστα), Σούντγκρεν, Σάκιτς, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Σάσα (69’ Γκάνεα), Ματίγια (55’ Τζέγκο), Γκάμα (55’ Μήτρογλου), Γκαρσία (69’ Χαϊροβιτς), Μπερτόγλιο (55’ Μπρούνο), Μαντσίνι (69’ Μάνος).