Ολυμπιακός: Κανένας λόγος βιασύνης για Ουσεϊνού Μπα

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα βιαστεί να τον ρίξει στη «μάχη».

Ολυμπιακός: Κανένας λόγος βιασύνης για Ουσεϊνού Μπα

Δεν βιάζονται στον Ολυμπιακό με τον Ουσεϊνού Μπα. Ούτως ή άλλως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της 21ης Ιουλίου με την Ντιναμό Τιφλίδας ή την Νέφτσι Μπακού στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, ακόμα και τιμωρημένος να μην ήταν λόγω της αποβολής του στη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ο Σενεγαλέζος στόπερ δεν θα βρισκόταν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μπα έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά προπονήσεις στον Ρέντη. Ακόμα όμως δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο για να μπορεί ο Μαρτίνς να τον υπολογίζει για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Σεμέδο - Παπασταθόπουλος θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια και από πίσω θα έρθει ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς για να προσφέρει λύσεις εφόσον παραστεί ανάγκη, μιας και ο Παπέ Σισέ ενσωματώθηκε καθυστερημένα σε σχέση με τους υπόλοιπους (την Παρασκευή 9 Ιουλίου). Υπάρχει φυσικά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αλλά είναι πιο πίσω στις επιλογές.

Ο Μπα από την πλευρά του προέρχεται από χειρουργείο στη μέση, είναι εκτός δράσης για περίπου 3 μήνες και θα χρειαστεί λίγο τον χρόνο του για να είναι σε θέση να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Ο στόχος του Μαρτίνς είναι να τον έχει στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας στους αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει στον δρόμο του μία εκ των Λουντογκόρετς, Κλουζ, Μάλμε, Λέγκια Βαρσοβίας, Σέριφ Τιρασπόλ ή Φερεντσβάρος (εφόσον φυσικά όλοι αυτοί περάσουν από τον β’ προκριματικό).

Ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει σε σχέση με την Ντιναμό Τιφλίδας ή Νέφτσι Μπακού και ο Μπα αναμένεται να είναι σε θέση να βοηθήσει στα παιχνίδια του Αυγούστου.