Τι έδειξαν στον Ολυμπιακό τα πρώτα προκριματικά του Champions League

Υπάρχει εξήγηση που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να πάει στην Τιφλίδα για να δει το Ντιναμό - Νέφτσι. Η απάντηση δόθηκε στα χθεσινά (6/7) πρώτα ματς του α’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Τι έδειξαν στον Ολυμπιακό τα πρώτα προκριματικά του Champions League

Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του δεν πιάστηκε ποτέ στον ύπνο σε διαδικασία προκριματικών. Πάντοτε με σεβασμό έβλεπε όλους τους αντιπάλους του, είτε ήταν η Λουκέρνη, είτε η Βικτόρια Πλζεν, είτε η Ομόνοια.

Πάντοτε γνώριζε ότι τα προκριματικά κρύβουν παγίδες και αν τους «συμπεριφερθείς» με «ωχαδερφισμό», τότε θα έρθει η σφαλιάρα από εκεί που δεν το περιμένεις.

Κάνουμε αυτόν τον πρόλογο, γιατί ορισμένοι παραξενεύτηκαν που ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε ο ίδιος στην Τιφλίδα για να δει από κοντά το Ντιναμό - Νέφτσι Μπακού (7/7, 19.00) και δεν έστειλε κάποιον συνεργάτη του.

Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα συναντήσει τον παραμικρό κίνδυνο στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Προς Θεού, δεν υπονοούμε ότι η Ντιναμό ή η Νέφτσι θα στείλουν στο... Europa League τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αποκλειστούν στον β’ προκριματικό. Στοιχειωδώς σοβαροί να είναι, μπορούν να περάσουν πανηγυρικά και με δύο νίκες κιόλας.

Ωστόσο, την εικόνα μίας «στοιχειωδούς σοβαρής» ομάδας που περιγράφουμε παραπάνω, θα πρέπει να την παρουσιάσουν στις 21 και 28 Ιουλίου. Και το λέμε αυτό, γιατί τα χθεσινά (6/7) πρώτα προκριματικά απέδειξαν ότι τίποτα δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν από τους λεγόμενους «ισχυρούς».

Δείτε τι πήγε να πάθει η Φερεντσβάρος με την άσημη Πρίστινα από το Κόσοβο. Οι Ούγγροι ήταν στο 0-0 μέχρι το 70’, γιατί ήταν... αλλού γι’ αλλού. Τελικά, πάτησαν «γκάζι» στο τελευταίο 20λεπτο και επικράτησαν με 3-0.

Η δε ρουμανική Κλουζ τα βρήκε σκούρα με την βοσνιακή Μπόρατς. Κέρδιζε 2-1 στο ημίχρονο, απειλήθηκε στην επανάληψη με ισοφάριση και τελικά πήρε σκορ πρόκρισης με 3-1.

Αν πάμε και στα ζευγάρια με τους θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους, η Φλόρα Ταλίν είναι πολύ πιο γνωστή από την Χιμπέρνιανς της Μάλτας. Έχει γράψει περισσότερα χιλιόμετρα σε προκριματικά Champions League. Κι όμως, οι Εσθονοί χρειάστηκαν την αποβολή ενός ποδοσφαιριστή των Μαλτέζων στο 73’ για να ανοίξουν το σκορ στο 75’ και να κερδίσουν τελικά με 2-0.

Φυσικά δεν συγκρίνουμε τον Ολυμπιακό με την Φερεντσβάρος, την Κλουζ (είναι εν δυνάμει υποψήφιοι αντίπαλοί του στον γ’ προκριματικό γύρο) και βεβαίως ούτε με την Φλόρα Ταλίν.

Απλώς καταγράφουμε τα γεγονότα. Οι πιο ισχυρές ομάδες εμφανίστηκαν με... τουπέ στα πρώτα τους ματς στον α’ προκριματικό και λίγο έλειψε να πάθουν ζημιά.

Να λοιπόν γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε στην Τιφλίδα. Από το ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Γεωργίας επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον β’ προκριματικό γύρο. Τρέφει απεριόριστο σεβασμό τόσο στην Ντιναμό, όσο και στην Νέφτσι, ασχέτως αν ο Ολυμπιακός είναι ο ορισμός του φαβορί και κατά πάσα πιθανότητα τα δύο ματς στις 21 και 28 Ιουλίου θα αποτελέσουν μία «δυνατή» προπόνηση ενόψει των αγώνων του γ’ προκριματικού.