Κώστας Μπεντεβής για Αλέξανδρο Καλογερόπουλο: «Μια φορά μόνο έγινε αλλαγή και έκλαιγε που βγήκε»

Ρεπορτάζ για τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο από διοικητικές πηγές στον Αστέρα Τρίπολης. Τι λέει επίσης στο «ΦΩΣ» ο προπονητής που τον είχε στην Κ17 των Αρκάδων, Κώστας Μπεντεβής.

Κώστας Μπεντεβής για Αλέξανδρο Καλογερόπουλο: «Μια φορά μόνο έγινε αλλαγή και έκλαιγε που βγήκε»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Έψαξα πολλά για τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο που παίζει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού πλέον, αν και δεν έχει κλείσει τα 17! Γεννήθηκε το καλοκαίρι που πήρε η Εθνική Ελλάδας το Γιούρο το 2004. Είναι από την Ηλεία. Και μάλιστα από ποδοσφαιρική οικογένεια, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Δάφνης Ανδραβίδας, στην οποία πρόεδρος είναι η μητέρα του! Ξέρει μπάλα, μικρός έπαιζε στο κέντρο πριν γυρίσει στόπερ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Τικίνιο: Τον ξέρει καλά ο Μαρτίνς, αυτά κάνει, γι' αυτό τον θέλει ο Ολυμπιακός. Δείτε τον (vids)

Το σκάουτινγκ του Αστέρα Τρίπολης τον εντόπισε όταν ήταν πιτσιρικάς και τον πήραν. Έβγαλε μάτια στην Κ17 του Αστέρα, στην οποία έπαιζε βασικός και αναντικατάστατος πολύ μικρός, 15 χρόνων, μικρότερος από συμπαίκτες του. Μην ξεχνάμε ότι ο Αστέρας έχει βγάλει και Φορτούνη και Δουβίκα.

Από διοικητικές πηγές στον Αστέρα Τρίπολης έμαθα ότι ο Ολυμπιακός τον «βούτηξε», όπως πήγαινε να τον «βουτήξει» και ο ΠΑΟΚ. Αυτό πήγε να χαλάσει σχέσεις, αλλά ο Μαρινάκης αποποιήθηκε πρόθεση κακή και είπε σε ανθρώπους του Αστέρα «νομίζετε ότι ξέρω όλα τα παιδιά που είναι ερασιτέχνες; Έχουμε ανθρώπους που τα χειρίζονται αυτά. Έμαθα πάντως ότι όντως είναι πολύ καλός παίκτης».

Πηγές στον Αστέρα, από τις οποίες είχα γράψει ότι θα γίνουν μεγάλοι παίκτες -πριν τους μάθει όλη η Ελλάδα- ο Φορτούνης και ο Δουβίκας, μου είπαν τώρα ότι ο Καλογερόπουλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαρτίνς, αυτός ο επιτυχημένος προπονητής, τον εκτόξευσε τον μικρό προωθώντας τον πολύ γρήγορα στον Ολυμπιακό. Ήρθε στον Ρέντη από την Τρίπολη τον Σεπτέμβρη, δηλαδή πριν περάσει καν μία σεζόν, όχι μόνο πήδησε την Κ17, όχι μόνο πήγε στην Κ19, όχι μόνο πήγε στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά παίζει κιόλας με τους μεγάλους σε επίσημους αγώνες!

Τι στοιχεία έχει: οι πηγές μου στον Αστέρα Τρίπολης, που εμπιστεύομαι χρόνια, μου είπαν τα εξής: «Μόνο να σκεφτείς ότι πήρε τρεις φορές κεφαλιά τώρα από τον Μπαράλες, τον καλύτερο κεφαλοσφαιριστή στο πρωτάθλημα, τα λέει όλα! Δεν του παίρνει κανείς κεφαλιά του Μπαράλες. Το παιδί αυτό δεν είναι πολύ ψηλό, είναι 1,87 μ., είναι όμως στυλ Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Παίζει πολύ καλά χωρίς την μπάλα, έχει αίσθηση του χώρου και του χρόνου, έχει μεγάλη αντιληπτική ικανότητα. Διαβάζει τη φάση και είναι ένα κλικ μπροστά από τους άλλους στη φάση. Και θα ψηλώσει κι άλλο. Ήδη ψήλωσε στον Ολυμπιακό και βελτίωσε το σώμα του μυϊκά. Είναι για πολύ μεγάλα πράγματα αυτός στο μέλλον».

Πάμε τώρα σε έναν άνθρωπο με τον οποίο μίλησα για πρώτη φορά. Είναι ο προπονητής στις ακαδημίες του Αστέρα, Κώστας Μπεντεβής. Είχε τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο στην Κ17 του Αστέρα. Είναι παλιός εκεί, είναι προπονητής στις ακαδημίες του Αστέρα 14 χρόνια. Διαβάστε τι μου είπε.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 11/5/2021

Πόσο καιρό ήσασταν προπονητής του Καλογερόπουλου στην Κ17 του Αστέρα;

Ενάμιση χρόνο.

Τι προσόντα έχει;

Ό,τι χρειάζεται η θέση αυτή!

Δηλαδή;

Σωματικά προσόντα, ύψος, είναι σχετικά γρήγορος, έχει ηρεμία στο παιχνίδι του και πολύ καλό άλμα. Το έδειξε και προχθές με αντίπαλο τον Μπαράλες. Και όσο κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού θα δείτε ότι μπορεί να γίνει ένας στόπερ από τους λιγοστούς που φτιάχνουν παιχνίδι από πίσω και θα κατεβάζει την μπάλα.

Πείτε μου χαρακτηριστικά περιστατικά με αυτό το παιδί που ζήσατε.

Εγώ τον έβαλα να παίζει στην Κ17, ενώ ήταν μικρότερος ηλικιακά. Έπαιξε και στα 24 ματς βασικός και δεν βγήκε ούτε αλλαγή. Μόνο σε ένα ματς τραυματίστηκε και βγήκε και έκλαιγε! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, δεν ήθελε να λείψει λεπτό. Έχει πολλά προσόντα αυτό το παιδί να γίνει μεγάλος στόπερ.

Πού θέλει πιο πολλή δουλειά;

Ακόμα δεν έχει κλείσει τα 17, είναι θέμα χρόνου δουλεύοντας με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να μάθει όσα χρειάζεται. Αν κάπου πρέπει να σταθώ, είναι στην ψυχολογία του. Να μην πέφτει ψυχολογικά αν κάτι δεν πάει καλά. Είναι παιδί που, αν τον φανατίσεις, θα του πάρεις το 200%! Θα τον βοηθήσει πάρα πολύ και στην ψυχολογία το ότι παίρνει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Και το καλό είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό χαρακτήρα. Και καλό χαρακτήρα να μην είχε, στον Ολυμπιακό θα έστρωνε γιατί σε τόσο μεγάλη ομάδα δεν σε παίρνει να μην κάνεις ό,τι σου λένε. Όμως και σε εμάς στον Αστέρα Τρίπολης ήταν παιδί που άκουγε και έκανε ό,τι του λέγαμε. Πολύ καλός χαρακτήρας. Με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, που είναι στον Ολυμπιακό, βγάλαμε μαζί τη σχολή προπονητικής, γνωρίζει τις απόψεις μου για τον Καλογερόπουλο.

Είχατε και τον Δουβίκα σε αυτήν την ηλικία.

Ναι. Με εμένα έπαιξε. Όταν ήρθε, είχαμε αρχίσει προετοιμασία και ήταν πίσω από τους άλλους. Στην αρχή κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα μείνει. Εγώ επέμεινα να μείνει. Διότι έβλεπα ότι μέρα με τη μέρα το παιδί γινόταν καλύτερο, κάθε μέρα που περνούσε βελτιωνόταν. Και εξελίχθηκε πραγματικά σε σπουδαίο παίκτη. Λίγο την τεχνική του πρέπει να φτιάξει ακόμα καλύτερη.

Από τον Αστέρα βγήκε και ο Φορτούνης. Βέβαια, είχε έρθει από τα Τρίκαλα λίγο πιο μεγάλος από τους άλλους.

Ο Φορτούνης ήταν πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, τον θυμάμαι σε αυτήν την ηλικία. Εγώ να σου πω την αλήθεια απορώ που δεν παίζει βασικός φέτος αυτός ο παίκτης στον Ολυμπιακό.

Τι άλλο αξίζει να πούμε για τον Καλογερόπουλο;

Βλέπεις ένα παιδί που δεν έχει κλείσει τα 17 να παίζει έτσι στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όμως ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τα παιδιά στις ακαδημίες έχασαν πολλούς μήνες λόγω του κορονοϊού. Και στην προηγούμενη σεζόν και σε αυτήν. Θα ήταν δηλαδή ακόμα καλύτερος. Πέρασαν όμως τα νέα παιδιά πολλά προβλήματα λόγω πανδημίας. Περιμένω ο Καλογερόπουλος, δουλεύοντας χωρίς εμπόδια πια και κάνοντας προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, να γίνει ένας σπουδαίος στόπερ.

Να κλείσω γράφοντας ότι σε ΜΜΕ της περιοχής της η μητέρα του Καλογερόπουλου, που είναι πρόεδρος στη Δάφνη Ανδραβίδας, δήλωσε ότι όταν ο Αλέξης έπαιξε με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη δεν το πίστευε και την έπιασαν τα κλάματα... Είναι ποδοσφαιρομάνα η Ηλεία, έχουν βγει μεγάλοι ποδοσφαιριστές από εκεί στο παρελθόν. Είναι ευχάριστο που βλέπουμε στον Ολυμπιακό να παίρνουν ευκαιρίες ελληνόπουλα, αν πάρει και το Κύπελλο θα είναι μια συγκλονιστική χρονιά, κατά την οποία ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ και παράλληλα είχε τους πιο πολλούς Έλληνες να παίρνουν συμμετοχές εδώ και πολλά χρόνια! Είναι δύσκολο να συνδυάσεις παραγωγή ντόπιων παικτών με τίτλους. Όμως ο Ολυμπιακός το κάνει. Μακάρι να συνεχίσει να το κάνει, να τον ακολουθήσουν και οι άλλοι, διότι μόνο έτσι έχει ελπίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο.