Ολυμπιακός: Γι’ αυτό ξαναμπαίνει σε θέση οδηγού

Ο Ολυμπιακός θα μπει στη νέα Super League ξανά σε θέση οδηγού, σε σχέση με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Γι’ αυτό ξαναμπαίνει σε θέση οδηγού

Ας βάλουμε κάτω τα δεδομένα... Η ΑΕΚ θέλει χτίσιμο από την αρχή με πρόσληψη νέου προπονητή και αρκετό ράβε - ξήλωνε στο ρόστερ της. Ο ΠΑΟΚ ναι μεν έχει κάποιους ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί του χρόνου, αλλά θέλει μπόλικη ενίσχυση για να απειλήσει τον Ολυμπιακό σε έναν μαραθώνιο αγώνων τη νέα σεζόν. Ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνει καν στο ζύγι.

Και ερχόμαστε στον Ολυμπιακό: ίδιος προπονητής για τέταρτη σερί χρονιά, με μία στρωμένη ομάδα και με το πολύ δύο-τρεις προσθαφαιρέσεις, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει τους Σα, Καμαρά και Σεμέδο με «περήφανες» πωλήσεις. Οι Πειραιώτες θα μπουν και πάλι στις 21 Αυγούστου σε θέση οδηγού για τη νέα Super League. Είτε αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η μία και μοναδική πραγματικότητα με βάση ποδοσφαιρικά κριτήρια. Για να μην μπει σε θέση οδηγού ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν και έμαθαν πριν από τέσσερα χρόνια και δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν. Στο παρελθόν έχουν αρνηθεί προτάσεις πολλών εκατομμυρίων για να μη δημιουργηθούν κενά. Μάνι μάνι θυμόμαστε πέρσι τα «όχι» σε οκταψήφιες προτάσεις για Καμαρά και Σεμέδο.

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ πουλούσε όσο όσο τους ποδοσφαιριστές του έτσι ώστε να είναι «ίσα βάρκα - ίσα νερά» με το Financial Fair Play. Την ΑΕΚ ας την αφήσουμε έξω από τη συζήτηση, γιατί αυτά που έχουν συμβεί μετά την κατάκτηση του τελευταίου της πρωταθλήματος είναι και ένα μικρό θαύμα το ότι εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη σεζόν. Πήρε χρόνο στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ για να καταλάβουν ότι το να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν έχουν ανάλογη διάρκεια. Το να χάσεις ένα πρωτάθλημα με μία διαφορά δύο-τριών βαθμών είναι κάτι που θα μπορούσε να χωνευτεί από τους φίλους των δύο «Δικεφάλων». Το να χάνεις όμως το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα και στο τέλος της σεζόν με 20 (και βάλε...) βαθμούς διαφορά είναι κάτι που θα έπρεπε ακόμα και για λόγους ευθιξίας ορισμένοι να υποβάλουν την παραίτησή τους. Και αναφερόμαστε σε όσους κάνουν τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς ή τις επιλογές των προπονητών.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα μπει στη νέα αγωνιστική περίοδο με τον αέρα του φαβορί και κυρίως με τον αέρα της ομάδας που πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο. Αν δεν το έχουν καταλάβει ορισμένοι, φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα δίχως να είναι ο ορισμός των βασικών οι Φορτούνης και Βαλμπουενά, οι δύο «μαέστροι» του! Σίγουρα κάποιες πιθανές αποχωρήσεις, ιδίως του Σεμέδο, δεν θα είναι και τόσο εύκολο να καλυφθούν στον αντίστοιχο βαθμό (δεν βρίσκεις εύκολα Σεμέδο στην αγορά). Βλέποντας όμως τα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα πρέπει να πετύχουν διάνα σχεδόν σε όλες τις μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνουν και ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει δείγματα υπεροψίας ή να φύγει η μισή του ομάδα για να βρεθεί προ δυσάρεστων και απρόσμενων εκπλήξεων την επόμενη χρονιά. Κάτι που δεν προβλέπεται... Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ θα έχει τον ίδιο προπονητή, με όποια καλά και στραβά έχει ο Γκαρσία. Η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει προπονητή από το 2018 και κανένας δεν έχει καταφέρει να στεριώσει. Απλά είναι τα πράγματα. Ποδοσφαιρικά και δίχως περαιτέρω αναλύσεις. Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά το φαβορί και για τη νέα χρονιά.