Ολυμπιακός: Γιατί κράτησε γι' ακόμα ένα χρόνο τον Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το θέμα του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ολυμπιακός: Γιατί κράτησε γι' ακόμα ένα χρόνο τον Βαλμπουενά

Από τα τέλη Φεβρουαρίου το "ΦΩΣ" σας έγραφε για την πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Ματιέ Βαλμπουενά και στις 4 Μαρτίου αναφέραμε και το οριστικό της συμφωνίας. Εδώ και καιρό έχει δώσει τα χέρια με τη διοίκηση των Πειραιωτών ο Γάλλος άσος που θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα γι' ακόμα ένα χρόνο.

Μένει και τη νέα σεζόν ο Βαλμπουενά

Πολύς κόσμος μπορεί κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να πίστευε ότι ο Ματιέ δεν θα συνέχισε στον Ολυμπιακό και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού φέτος οι επιδόσεις του δεν είναι ίδιες με πέρσι, ενώ έχει ταλαιπωρηθεί και περισσότερο από τραυματισμούς.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα τους θέλουν στην ομάδα και ξέρουν να τους αξιοποιούν. Τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας έχουν εξαιρετική άποψη για τον Βαλμπουενά.

Πρώτα απ' όλα θεωρούν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνιστικά μπορεί να δώσει βοήθειες σε κρίσιμα παιχνίδια και σημεία. Ακόμη είναι μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα, ένας παίκτης που παίζει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια. Έχει την ικανότητα να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του και ξέρει πως να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει στην ομάδα του τον Αριέλ Ιμπαγάσα μέχρι τα 37 του χρόνια. Ο Αργεντινός ήταν ίδια περίπτωση με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσωπικότητα που είχε προσφέρει πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι και είχε μείνει στο ρόστερ μέχρι τα 37 του. Για τον ρόλο που παίζει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, την προσωπικότητα του και την ποιότητα του ο Ολυμπιακός κρατάει τον Ματιέ με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του Πέδρο Μαρτίνς.