Ολυμπιακός: Δεν είναι συνηθισμένος να αμύνεται στο πρωτάθλημα

Ήταν ένα ερώτημα πώς θα εμφανιζόταν ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κυρίως από ψυχολογικής απόψεως μετά τον πικρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Άρσεναλ.

Ολυμπιακός: Δεν είναι συνηθισμένος να αμύνεται στο πρωτάθλημα

Ήταν ένα ερώτημα πώς θα εμφανιζόταν ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κυρίως από ψυχολογικής απόψεως μετά τον πικρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Άρσεναλ. Αλλά και αγωνιστικά, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η υπερπροσπάθεια του «Έμιρεϊτς», ενώ ταυτόχρονα ο Μαρτίνς επέλεξε χθες στο Καραϊσκάκη την ίδια βασική ομάδα κατά τα 8/11. Επιπλέον, ο Πορτογάλος δοκίμασε να παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα όπως στο Λονδίνο, με τρεις αμυντικούς στην ευθεία και σύστημα 3-4-3, μια διάταξη την οποία δεν ακολουθεί γενικά στα παιχνίδια.

Το ματς εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολο για όλους τους παραπάνω λόγους και για τον επιπλέον ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απέναντί τους τον στιβαρό και ιδιαίτερα φιλόδοξο φέτος Άρη. Οι νταμπλούχοι χωρίς να πιάσουν καμιά μεγάλη απόδοση -αλλά και χωρίς να κινδυνέψουν πίσω- προηγήθηκαν σε ένα κρίσιμο ψυχολογικά χρονικό σημείο, λίγα λεπτά προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Ωστόσο ο Λαλά… πρόλαβε να αποβληθεί πριν από την ανάπαυλα και εκεί άλλαξε όλος ο αγώνας.

Ο Άρης αμέσως αναθάρρησε και άρχισε να βγαίνει μπροστά με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη. Ο Μάντζιος ενίσχυσε την επίθεσή του με τον Μάνο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς έβαλε μέσα τον Ανδρούτσο για να αποκαταστήσει τις αμυντικές ισορροπίες και, όπως ήταν φυσικό, οι «κίτρινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πήραν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν σε όλη την επανάληψη και ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να βρίσκεται κυρίως σε θέση άμυνας, επιδιώκοντας να «χτυπά» με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Ο Άρης τριγυρνούσε συνεχώς έξω από την περιοχή του Σα, ωστόσο έκανε λίγες ευκαιρίες για την ισοφάριση και κυρίως στα τελευταία λεπτά, αποδεικνύοντας ότι είναι μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα, που όμως πάσχει στο γκολ για να χαρακτηριστεί εξαιρετική.

Ο Ολυμπιακός εν ολίγοις βγήκε νικητής από μια μάχη που έγινε σε ένα καθόλου γνώριμο σκηνικό για αυτόν. Δεν έχει συνηθίσει να αμύνεται στο πρωτάθλημα και μάλιστα να παίζει για πάνω από ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα, με απευθείας κόκκινη κάρτα σε παίκτη του, στην έδρα του. Όλα αυτά μαζί. Και δίνοντας φυσιολογικά χώρο στον αντίπαλο, που δεν είναι όποιος κι όποιος, αλλά ομολογουμένως η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη χώρα φέτος μετά από αυτόν. Και πάλι, όμως, οι Πειραιώτες χαμογέλασαν στο τέλος.