Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-1: To ήθελε πολύ και κέρδισε! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα εύστοχος στις προσπάθειές του, σημείωσε δύο γκολ σε τρεις φάσεις και επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο παραμένει «ζωντανός» στο κόλπο της εξόδου στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-1: To ήθελε πολύ και κέρδισε! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν με… την πλάτη στον τοίχο, καθώς έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία τον ΠΑΟΚ, ώστε να μείνει μέσα στο παιχνίδι της εξόδου στην Ευρώπη. Και τα κατάφερε, καθώς κέρδισε 2-1 στη Λεωφόρο τους Θεσσαλονικείς και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά που τους χωρίζει στη βαθμολογία.

Όσο για τον «Δικέφαλο», ήταν ανέτοιμος πνευματικά, αγωνιστικά και τακτικά για να παίξει στη Λεωφόρο απέναντι σε μια ομάδα με πολλά προβλήματα και να πάρει τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με… φόρα και «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό, που δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε δεύτερη πάσα. Οι Θεσαλονικείς πίεζαν ασφυκτικά έκλεβαν μπάλες, ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή του Διούδη, αλλά γκολ δεν έβαλαν.

Το μόνο θετικό για την ομάδα του Μπόλονι μέχρι το 30’ ήταν ότι… δεν είχε δεχθεί γκολ! Όλα τα υπόλοιπα ήταν σκέτη απογοήτευση.

Κι όμως! Σε μια ανύποπτη φάση στο 39’ ο Βιγιαφάνιες «άπλωσε» το παιχνίδι για τον Χατζηγιοβάννη, που έκανε τη σέντρα και ο Μακέντα κερδίζοντας στον αέρα τον Ίνγκασον έκανε το 1-0.

Μια εξέλιξη τελείως κόντρα στην ροή του αγώνα με τους «πράσινους» να είναι τυχεροί, αφού στην πρώτη τους οργανωμένη προσπάθεια σκόραραν.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

Μάλιστα ήταν το πρώτο τους γκολ σε ροή αγώνα (δηλαδή όχι από στατική φάση ή σε κόντρα επίθεση) μετά από το 1-0 του Μαουρίσιο επί του Ολυμπιακού.

Στο 67’ ο Γκαρσία άλλαξε το πλάνο του σε 4-4-2 αποσύροντας τον Ουάρντα και περνώντας δίπλα στον Σφιντέρσκι τον Κρμέντσικ.

Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός από το 1-0 κιόλας είχε «ταμπουρωθεί» πίσω κατά την προσφιλή του συνήθεια και απομάκρυνε τις επιθέσεις των αντιπάλων του παραμονεύοντας μια στημένη φάση ή μια κόντρα για να σκοράρει.

Το κατάφερε στο 82’ με τον Ιωαννίδη, αλλά ήρθε δύο λεπτά αργότερα ο Κρμέντσικ να πάρει το «δώρο» από τον Διούδη και τη μπαλιά του Σφιντέρσκι για να μειώσει σε 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς, αν και έπαιζαν όλοι τους κάτω από τη σέντρα, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήρε τη νίκη με το τελικό 2-1.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Νάθαν Βερβμπόομεν (Βέλγιο)

Σκόρερ: Μακέντα (39’), Ιωαννίδης (82’)- Κρεμέντσικ (84’)


Κίτρινες: Μαουρίσιο (34’), Μολό (62’), Καρλίτος (92’) – Σβιντέρσκι (42’), Κρέσπο (65’), Μπάμπα (76’), Ελ Καντουρί (94’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης- Μολό, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ- Νιάς, Μαουρίσιο, Αγιούμπ (λ.τ. 74’ Ενγκμπακοτό )- Χατζηγιοβάνης (λ.τ. 81’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (λ.τ. 53’ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς-Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Βιεϊρίνια (λ.τ. 74’ Ροντρίγκο )- Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ )- Τζόλης (85’ Μουργκ), Σφιντέρσκι, Α. Ζίβκοβιτς