Αποκάλυψη Κλάτενμπεργκ ότι δέχεται απειλές στην Ελλάδα!

Ο αρχιδαιτητής της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε άρθρο του στη «Daily Mail», αναφέρεται σ' απειλές που δέχεται στο διάστημα που είναι επικεφαλής της ΚΕΔ.

Αποκάλυψη Κλάτενμπεργκ ότι δέχεται απειλές στην Ελλάδα!

Μετά την καταγγελία του, Άγγλου διαιτητή, Μάικ Ντιν, ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του, λόγω των αποφάσεων του, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους της Premier League, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε άρθρο του στην «Daily Mail», προέβη στην αποκάλυψη ότι έχει βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά στο άρθρο του αναφέρει:

«Ως διαιτητής, η κακομεταχείριση γίνεται ρουτίνα. Έχω συνηθίσει να μου στέλνουν γράμματα στο σπίτι. Κάποια από τα μηνύματα αυτά ήταν σκληρά και υπήρχαν απειλές. ‘Θα κάνω αυτό σε σένα, στη γυναίκα και τα παιδιά σου’. Τα ανέφερα στην αστυνομία, αλλά ήταν ανώνυμα και κανένας δεν συνελήφθη ή καταδικάστηκε ποτέ. Αυτός είναι ένας παλιομοδίτικος τρόπος να κακομεταχειρίζεσαι κάποιον. Τώρα είναι πιο εύκολο για τα troll να φτάσουν σε σένα, όπως κατάλαβε και ο Μάικ Ντιν. Απλώς σε βρίσκουν, εσένα ή ένα μέλος της οικογένειάς σου, στα social media και σε βρίζουν από έναν απρόσωπο λογαριασμό.

Είναι επίπονο και τρομακτικό. Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα ίδια τα social media το επιτρέπουν να συμβαίνει. Μπορεί να κάνει κάτι η Premier League γι’ αυτό; Όχι. Το Twitter όμως φυσικά και μπορεί, αλλά το αφήνουν να γίνεται. Ακόμη και τώρα δέχομαι απειλές γιατί είμαι πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στην Ελλάδα.

Γνωρίζω τον Μάικ εδώ και 15 χρόνια και είναι εξαιρετικός τύπος. Είναι πολύ έμπειρος και κάνει την αυτοκριτική του. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Κάνουν λάθη πάνω στην ένταση της στιγμής. Έκανα κι εγώ πολλά, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Δυστυχώς με τα social media αυτό το όριο ξεπερνιέται πολλές φορές.

Ο Μάικλ Όλιβερ έπρεπε να πάρει την οικογένειά του μακριά από το σπίτι τους μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τη Ρεάλ το 2018. Είναι λάθος, αλλά μέχρι οι εταιρείες που ελέγχουν τα social media αποφασίσουν να δώσουν λίγη σημασία, η κακομεταχείριση που υπέστη ο Μάικ δεν θα σταματήσει ποτέ».