Οριστικά ντεμπούτο με Άρη ο Λαλά

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει να ρίξει στη «μάχη» τον Κένι Λαλά στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (10/2, 21.30).

Οριστικά ντεμπούτο με Άρη ο Λαλά

Ο Κένι Λαλά είναι μία διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τον Παπασταθόπουλο. Βρισκόταν μέχρι και πριν από 15 μέρες σε αγωνιστικό ρυθμό, εν αντιθέσει με τον Σωκράτη που είχε παίξει για τελευταία φορά τον περασμένο Νοέμβριο σε αγώνα Κ23 της Άρσεναλ.

Ο Μαρτίνς είχε σκοπό αρχικά να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Λαλά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά ήταν τέτοια η εικόνα του Θανάση Ανδρούτσου που δεν ήθελε να βγάλει τον 24χρονο - πλέον - δεξιό μπακ.

Ολυμπιακός: 50% φέτος στα πέναλτι και 6/11 συνολικά- Λύση ο «απόλυτος» Λαλά(10/10)

Τελικά, ο Γάλλος θα κάνει ντεμπούτο το βράδυ της Τετάρτης (10/2, 21.30) κόντρα στον Άρη για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να τον δούμε ακόμα και στο αρχικό πλάνο, αλλά κάτι τέτοιο θα ξεκαθαρίσει μετά την προπόνηση της Τρίτης (9/2). Ο Μαρτίνς έχει πάρει απόφαση να του δώσει χρόνο συμμετοχής εναντίον των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης, να παίξει και την Κυριακή (14/2) με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και να ετοιμαστεί και για το πρώτο μεγάλο ματς με την Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη την παραπάνω Πέμπτη (18/2).

Ο Λαλά δείχνει στις προπονήσεις ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και αυτό που απομένει είναι απλώς να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνική του κατάρτιση, γίνεται λόγος για έναν δεξιό μπακ με πολύ υψηλό συντελεστή τεχνικής. Κάτι για το οποίο φυσικά είχε προϊδεάσει δημοσίως και ο Γιαν Εμβιλά μετά το διπλό που είχε πάρει ο Ολυμπιακός στην Ριζούπολη.