Τρία στο παλάτι!

Ο Ολυμπιακός αυτό που δεν έκανε στο... χωράφι του ΟΑΚΑ πριν από λίγες εβδομάδες κόντρα στην ΑΕΚ το έκανε στο χαλί του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τρία στο παλάτι!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας του Πέδρο Μαρτίνς από τη μία πλευρά... καλωσόρισαν τον Μανόλο Χιμένεθ στην Ελλάδα και από την άλλη... τελείωσαν τους «κιτρινόμαυρους» που με το «καλημέρα» βρίσκονται έντεκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσουν να σκέφτονται από τώρα την επόμενη σεζόν...

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμη βήμα -χωρίς να φορτσάρει είναι η αλήθεια- προς την κατάκτηση του τίτλου, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αύξησε τη διαφορά του και από τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει βέβαια να ξεγράφουμε τον Άρη που παίζει σήμερα με την αποδεκατισμένη Λαμία και εάν κερδίσει θα παραμείνει τρεις βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους», που έχουν βέβαια κερδίσει στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα και την εμπειρία να διαχειρίζεται καταστάσεις όπως οι χθεσινές και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει στην Ελλάδα, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου πήρε το προβάδισμα και θα μπορούσε να έχει σημειώσει ένα ακόμη τέρμα, ενώ στην επανάληψη, αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ο Ελ Αραμπί... καθάρισε το ντέρμπι και ο Βαλμπουενά έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα.

Σίγουρα στο μεγάλο λιμάνι δεν θα πρέπει να μείνουν στην εμφάνιση της Κυριακής (3/1) και την τριάρα επί της προβληματικής ΑΕΚ, αφού ακολουθούν πολλά και δύσκολα παιχνίδια όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και εκτός, αφού οι Πειραιώτες έχουν υποχρεώσεις και στο Γιουρόπα Λιγκ. Το επόμενο διάστημα είναι... καυτό και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να περιοριστούν τα εύκολα λάθη, ιδίως στην άμυνα, όπου ειδικά στην Ευρώπη όπως έχουμε ξαναπεί στοιχίζουν...